Mitingul Diasporei, care a început liniştit în Piaţa Victoriei, s-a transformat într-un adevărat război cu jandarmii. Bucureştiul a fost aseară scena unor violenţe fără precedent. Mai întâi, forţele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene în repetate rânduri, deşi manifestanţii protestau paşnic. Mai întâi, forţele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene în repetate rânduri, deşi manifestanţii protestau paşnic. S-a ajuns apoi la adevărate lupte de stradă. O parte dintre cei din piaţă, identificaţi drept ultraşi din galeriile de fotbal, au atacat forţele de ordine. 

Cel mai violent episod a fost când mai mulţi jandarmi au fost înconjuraţi, puşi la pământ şi bătuţi cu bestialitate cu pumnii şi picioarele. Unul dintre ei, o femeie, a ajuns în stare gravă la spital.

Articolul continua dupa recomandari

La un moment dat, alţi protestatari au intervenit să-i apere şi au făcut scut în jurul lor, apoi i-au escortat pe cei doi jandarmi într-o zonă sigură. În ambuscadă, celor doi le-au fost furate pistoalele din dotare, caz în care s-a declanşat o anchetă.

Scutierii au intrat imediat în forţă în manifestanţi. Au atacat cu grenade, cu gaze lacrimogene şi au folosit tunurile de apă.

Mulţimea a fost luată prin surprindere, iar oamenii au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei mai violenţi au ajuns şi la Muzeul Antipa, unde au rupt gardurile şi au spart uşa. Speriat, paznicul a sunat la 112. Dezastru au făcut şi la intrare în Pasajul Victoria. Conflictul s-a stins după miezul nopţii.