România va fi lovită de un val de frig arctic săptămâna viitoare, meteorologii Severe Weather Europe avertizând că temperaturile vor ajunge și până la minus 12 grade Celsius.

Vezi și Animaţie: cum lovește valul de frig arctic România. Meteorologii avertizează că vor fi minus 12 grade

Articolul continua dupa recomandari

Specialiștii Severe Weather Europe au actualizat avertizarea privind valul de frig arctic care va afecta România și țările din Europa săptămâna viitoare, anunțând că temperaturile vor fi mult mai scăzute decât era preconizat inițial.

Cum va fi vremea în România sâmbătă, 22 septembrie

Potrivit specialiștilor de la Severe Weather Europe, în Europa, vremea se schimbă radical sîmbătă, 22 septembrie, când frontul de aer rece asociat unui ciclon ce traversează Marea Nordului și Danemarca este împins peste Europa Centrală și spre peninsula Balcanică.

Potrivit hărții valabilă pentru sâmbătă, 22 septembrie, valul de frig arctic se apropie de România, însă în țară vor fi încă temperaturi normale pentru luna septembrie.

Minus 12 grade în Romania saptamana viitoareVezi 5 imagini în Galerie

Cum va fi vremea în România luni, 24 septembrie

Luni, temperaturile mici, în jurul valorii de 0 grade Celsius își vor face simțite prezența în partea de vest a României, odată cu înaintarea valului de aer rece dinspre nordul continentului spre est și sud-est.

Minus 12 grade în Romania saptamana viitoareVezi 5 imagini în Galerie

Cum va fi vremea în România marți, 25 septembrie

Ciclonul de aer rece ce se fomează la începutul săptămânii se răspândește în aproape toată Europa, dar mai ales în Europa Centrală și de Est, în Peninsula Balcanică.

Astfel vremea se schimbă radical, România fiind una dintre cele mai afectate țări, așa cum se poate vedea și din harta valabilă pentru data de 25 septembrie.

Potrivit specialiștilor Severe Weather Europe, în România temperaturile vor scădea în primele ore ale zilei până la minus 12 grade și chiar mai mult în vestul țării, în timp ce în centru și sud vor fi temperaturi între - 4 și - 6 grade Celsius.

Minus 12 grade în Romania saptamana viitoareVezi 5 imagini în Galerie

Cum va fi vremea în România joi, 27 septembrie

Valul de frig se va accentua puternic joi, 27 septembrie, temperaturile ajungând să fie negative în aproape toată țara.

Astfel, la primele ore ale dimineții, temperaturile vor fi negative, ajungând chiar și la minus 12 până la minus 16 grade în centrul, sudul și estul țării.

Minus 12 grade în Romania saptamana viitoareVezi 5 imagini în Galerie