Mihăiță Novac, violatorul în serie din Dumbrăveni, a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare cu executare, de către Judecătoria Suceava. Timp de cinci luni, bărbatul a fost cel mai căutat om din județ, după ce a agresat o femeie chiar pe holul Policlinicii din oraș.

Mihăiță Novac a fost judecat pentru cinci fapte de agresiune sexuală, iar, în urma contopirii pedepselor, a primit-o pe cea mai grea - de 4 ani și 6 luni de închisoare, la care s-a adăugat sporul de o treime din celelalte pedepse, adică încă 6 ani. 

Articolul continua dupa recomandari

Între octombrie și decembrie 2018, bărbatul de 44 de ani a atacat şi tâlhărit mai multe femei pe stradă. Toate au depus plângeri penale, dar individul nu a fost prins. Aşa s-a ajuns la viol.

Ultima victimă este o tânără de 24 de ani, pe care a abordat-o chiar în Policlinica din oraş.

Se recomanda drept medic pentru a-și ademeni victimele

Bărbatul îşi imobiliza toate victimele şi le ameninţa cu un cuţit sau cu spray lacrimogen. De altfel, unul dintre atacuri a fost suprins pe camerele de supraveghere din Suceava.  În imagini se vede cum bărbatul urmăreşte o femeie pe stradă. Iar, înainte să o agreseze, se asigură că nu e nimeni în apropiere.

Una din victimele individului, agresată pe 1 decembrie 2018, a relatat clipele de coșmar. „Mă îndreptam spre patinoarul din Areni pe strada paralelă cu Liceul Economic şi am fost atacată din spate de un bărbat îmbrăcat într-o geacă neagră, cu glugă în cap. Individul m-a strâns de gât de la spate, m-a sufocat cu mâna stângă, timp în care îmi spunea <ţipă dacă poţi, fă ceva dacă poţi>... mi-a dat drumul după un minut, un minut şi ceva, m-a izbit într-o parte şi a fugit spre scara unui bloc”, a mărturisit femeia, potrivit Monitorului de Suceava.

Mihăiță Novac era în evidenţele Poliţiei de 15 ani. În anul 2004 a fost trimis în judecată pentru viol, tentativă de viol şi perversiuni sexuale.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.