Bulgarii au preluat metoda Accidentul prin care au fost păcăliţi sute de români şi au venit la noi în ţară să dea ţepe. Infractorii au reuşit să strângă din înşelăciuni jumătate de milion de euro. Suspecţii au fost opriţi de poliţiştii români.

Bulgarii au venit cu o versiune adaptată, pe care anchetatorii au numit-o Accidentul 2. Dacă în trecut infractorii cereau bani victimelor sub pretextul că le pot ajuta pe rudele lor, chipurile, implicate în tragedii rutiere, acum discursul s-a schimbat.

Articolul continua dupa recomandari

Bulgarii se stabileau în România, dar îi păcăleau tot pe ai lor

Ca să cîştige încrederea, bulgarii pretindeau că sunt poliţişti şi le spuneau oamenilor la telefon că urmează să fie înşelaţi prin metoda veche şi tocmai pentru a-i prinde pe infractori, le cereau să urmeze ordinele acestora şi să le dea banii, astfel încât un presupus flagrant să fie posibil.

Bineînţeles că nimic nu era adevărat, iar sumele erau de fapt împărţite între membri grupării.

Suspecţii cumpărau cartele şi telefoane din România şi locuiau aici, ca să fie depistaţi mai greu, dar au făcut victime doar în ţara vecină.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la infracţiuni economice i-au prins şi i-au trimis în ţara lor, pentru judecată. Poliţiştii vă sfătuiesc ca în cazul unui apel de acest gen, să sunaţi imediat la 112.