Se schimbă meniul copiilor, la şcoală. Mesele lor vor fi mai sănătoase. Pe lână corn şi lapte, cei mici vor primi fructe şi legume. Ministerul Agricuturii a stabilit câţi bani va aloca pentru acest program. 

Programul "Cornul şi Laptele" va fi îmbunătăţit cu fructe şi legume, pe care cei mici le vor primi alternativ cu produsele de panificaţie şi lactate. Astfel, porţia de fructe sau legume va fi însoţită, 2 zile pe săptămână, de covrigi sau biscuţi, iar porţia de lactate va fi asociată cu un corn sau baton, ca şi până acum.

Articolul continua dupa recomandari

În privinţa fructelor şi legumelor, elevii vor primi mere, pere, struguri şi prune sau salate de morcovi cu păstârnac, ţelină, sfeclă roşie, ardei graşi şi castraveţi proaspeţi. 
Fructul trebuie sa aibă cel puţin 100 grame, iar salatele, cel puţin 200 grame.

Sunt reguli clare şi pentru produsele de panificaţie. Trebuie făcute din făină integrală, fără zahăr sau îndulcitori, iar de aditivi alimentari nici nu poate fi vorba! 

Autorităţile vor cheltui 60 de bani pentru fiecare porţie de fructe şi legume, 88 de bani pentru produse lactate si 57 de bani pentru produsele de panificaţie. 

Programul pentru meniu

  • LUNI        LAPTE+CORN
  • MARTI     MAR+COVRIGI
  • MIERCURI   IAURT+BATON
  • JOI          PARA+BISCUITI
  • VINERI   LAPTE+CORN