Medicul acuzat de fiica unei paciente că ar fi agresat-o chiar în cabinetul său din spitalul Sfântul Ioan din Capitală, a reacţionat. Profesorul Petrişor Geavlete, un renumit urolog, susţine că acuzaţiile sunt calomnioase, dar că se va supune oricărei cereri din partea anchetatorilor.Până acum s-au făcut audieri şi au fost recoltate probe din cabinet. Atât femeia, cât şi medicul vor fi testaţi cu poligraful. Reporterii Observator au intrat în posesia rezultatelor preliminare ale Institutului Naţional de Medicină Legală. 

Profesor doctor Petrişor Geavlete. Şeful secţiei de Urologie de la Spitalul Sfântul Ioan, din Capitală. Îl recomandă o carieră de 45 de ani. În urma acuzaţiei de viol, pentru care fiica unei paciente a depus plângere la poliţie, profesorul a reacţionat: "Consider incredibilă atitudinea acestei doamne care (...) a ales să îmi aducă o asemenea acuzație calomnioasă și defăimătoare, de o gravitate halucinantă. (...) Aștept finalizarea acestei anchete care va demonstra că nu există niciun temei pentru a fi luată în considerare veridicitatea acestei acuzații."

Articolul continua dupa recomandari

Totul s-ar fi întâmplat pe data de 8 mai. Atunci când femeia a intrat în cabinetul medicului pentru a discuta detalii despre starea de sănătate a mamei ei: "M-a cuprins, m-a ţinut cu forţa, m-a împins într-un fotoliu şi m-a forţat să întreţin relaţii sexuale cu el. E şocant pentru mine, a fost un şoc." 

După câteva ore de la comiterea presupusei fapte, femeia a mers la poliţie şi a depus plângere. A doua zi, au fost recoltate probe. În cabinetul medicului s-au găsit urme care atestă existenţa unui act sexual.

Primele rezultate de la Institutul de Medicină Legală arată că NU s-au găsit leziuni sau semne care să confirme acuzaţiile. Dar rezultatele finale vor fi gata în aproximativ două săptămâni. Acestea vor include şi compararea probelor biologice dintre medic şi femeia care-l acuză de viol. 

Şi medicul, dar şi femeia care lansează acuzaţiile, vor fi supuşi testului poligraf. Rezultatele vor fi gata peste câteva zile.