De două ori salvatori! Medicii şi asistenţii de la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia donează sânge pentru pacienţi. Sunt sute de oameni în halate albe ce răspund astfel mesajului disperat al colegilor lor de la Centrul de Transfuzii, care se confruntă cu o criză acută de sânge.

Este prima zi - dintr-o campanie de două săptămâni -  şi angajaţii Spitalului de Urgenţă din Alba Iulia fac deja cărare spre Centrul de Transfuzii. Ei ştiu cel mai bine ce înseamnă sângele pentru bolnavi.

Articolul continua dupa recomandari

Ideea de a fi ei primii care donează a venit chiar de la medicii din secţiile care luptă clipă de clipă pentru viaţă: Reanimare, Chirurgie, Hematologie.  

"E o campanie de suflet, de la oameni pentru oamenii care au nevoie. Noi suntem cei care trebuie să dăm exemplu când este nevoie de exemple. Pentru că spiritul civic prin exemple se întreţine şi se mobilizează", spune managerul spitalului.

Zilnic, numai în Alba Iulia, zeci de bolnavi au nevoie de sânge, dar donatorii... abia dacă pot fi număraţi pe degetele de la o mână. 

"A scăzut numărul donatorilor mai ales în această vară.  Avem nevoie zilnic de un număr de donatori. Suntem obligaţi să facem campanii de donare", explică directorul Centrului de Transfuzii Alba Iulia.

Strigătul de ajutor a ajuns chiar şi la aceia care nu au mai donat niciodată.