Un copil de 13 ani din Galaţi, olimpic naţional la matematică, a murit după ce a căzut de la etajul trei al unui hotel din Hunedoara. Băiatul s-ar fi grăbit să ajungă la parter, unde tocmai se afişau rezultatele competiţiei. A coborât pe balustrada scării interioare, dar s-a dezechilibrat şi a căzut de la 11 metri înălţime. Scenele şocante s-au derulat sub privirile colegilor săi. Niciun profesor nu era însă lângă elevi în acel moment. Moartea elevului olimpic a declanşat o anchetă pentru ucidere din culpă.

Ora 21 şi 30 de minute. Într-un hotel din centrul oraşului Hunedoara, unde erau cazaţi elevii din lotul naţional de matematică, se dă alarma. Copiii tocmai aflaseră că la parter s-au afişat rezultatele olimpiadei. 

Articolul continua dupa recomandari

Olimpicul care a murit în hotel avea 13 ani

În îmbulzeala creată, Matei Paraschiv, un copil de 13 ani, coboară în grabă pe balustrada scării interioare, dar se dezechilbrează şi cade de la etajul trei. S-a prăbuşit 11 metri în gol. Profesorul care însoţea grupul de elevi nu a văzut ce se întâmplă.

Romeo Zanfir, director Colegiul Naţional Vasile Alecsandri Galaţi: Mi-a spus că s-a dus în cameră câteva secunde să ia ceva de acolo când s-au afişat rezultatele şi copiii s-au îmbulzit spre afişaj, care era la parter. Şi în timpul ăsta, acest elev a căzut

Când au ajuns medicii, băiatul era inconştient şi avea multe fracturi craniene, dar şi la nivelul bazinului. Doctorii de la spitalul din Hunedoara au decis să-l transfere la Timişoara. A ajuns acolo în comă indusă şi a intrat direct în sala de operaţii.

Dr. Horia Pleş, neurochirurg: S-a intervenit operator la tensiune de 4, dacă vă imaginaţi. Eu am 14 cu 9, copilul avea 4. Pe la 5.40, 5.50, m-au anunţat că a decedat

Olimpicul la matematică obţinuse locul 3 pe ţară

Matei Paraschiv nu a mai trăit să afle că a obţinut locul trei la competiţia naţională.  

Joi, ar fi trebuit să primească medalia de bronz sub ochii ministrului Educaţiei. Ecaterina Andronescu a urcat pe scenă vizibil emoţionată.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Da, e un moment greu, fără îndoială. Un moment care ne afectează, nu are cum să nu ne afecteze, dar cum spuneam, viaţa merge mai departe

Matei era unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi. Colegii săi sunt în stare de şoc. 

Drama olimpicului la matematică aminteşte de un alt caz asemănător

Băiatul a fost cazat la un hotel împreună cu ceilalţi colegi şi profesorul însoţitor. Şi tatăl elevului venise în Hunedoara să îl felicite la festivitatea de premiere, însă s-a cazat în alt loc pentru a-l lăsa pe copil să îşi petreacă timpul cu cei din lotul olimpic. 

După moartea adolescentului, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Vor fi audiaţi atât profesorul însoţitor, cât şi elevii care au asistat la tragedie. Dar numai după ce anchetatorii vor afla rezultatul necropsiei. 

La finalul anului trecut, un elev din Târgovişte, fiul unei profesoare, a fost rănit grav într-un accident similar. Copilul nu mai aude cu o ureche şi nimeni nu a fost tras la răspundere pentru accidentul din Liceul de Arte.