Câteva rable transformate în opere de artă. Vă puteţi imagina o bătrână Dacie devenită o canapea confortabilă? Dar piesele unei maşini cu motor euro 2 pe post de masă de cafea, candelabru sau scaune? Astfel de hobby-uri au mai mulţi români. Unii reuşesc să facă din pasiune o afacere profitabilă.

Nu suntem în vreun cimitir de maşini. Rablele din imagini au fost salvate de la topire şi vor ajunge pe mâinile lui Bogdan. Tânărul nu e nici mecanic, nici sudor, nici artist. Ci un fost asistent medical. Transformă o maşină cu mulţi kilometri la bord în piese de mobilier unice. 

Articolul continua dupa recomandari

Bogdan Ciobotariu: Partea din faţă poate să devină birou, o recepţie într-un service, partea din spate poate să fie tăiată şi iese o canapea deosebită, din interior poţi să faci nişte scaune de birou. Cutia de viteze poate să fie transformată foarte uşor într-un lavoar. Ceasuri din discul de ambreiaj, plăci de presiune, veioze din diverse piese.

Tânărul a transformat o maşină nemţească, cu zeci de ani vechime, într-o cabină pentru DJ. Caroseria unui Jaguar XJ şi a unui BMW au devenit canapele confortabile care se regăsesc acum într-un club de noapte din Bucureşti. Dacă vor, clienţii îşi pot pune şi centura de siguranţă. Şi da, sistemul electric e încă funcţional. Cel mai greu proiect a fost însă transformarea unei Volga. 

Bogdan Ciobotariu: Am făcut o parte de recepţie şi o parte de canapea. Din partea de faţă şi din spate a maşinii. Era într-o condiţie jalnică maşina, cu toate persoanele cu care am vorbit mi-au zis că sunt nebun. A durat undeva la patru-cinci luni

Cu cât proiectul e mai complicat, cu atât creşte şi preţul. O canapea construită din caroseria maşinii favorite costă şi 10.000 de lei. Un sistem de iluminat format din planetare costă doar 500 de lei, iar un ceas câteva zeci de lei.

Astfel de piese se vând în România pe internet. În Europa sunt puţini astfel de meşteri, în timp ce în Statele Unite ale Americii aceştia au creat un adevărat fenomen.