Se anunţă primul weekend plin din această vară la mare, mai ales că Rusaliile coincid cu vacanţa copiilor. 50.000 de turişti şi-au rezervat minivacanţa pe litoralul românesc, iar în multe dintre hoteluri nu mai sunt camere libere. Pregătiţi-vă însă pentru preţuri mai mari: camerele vor fi chiar şi 50 la sută mai scumpe decât acum. Hotelierii numără deja profitul, după ce s-au plâns că din cauza lucrărilor la autostradă 10 la sută din turişti şi-au amânat vacanţa. 

La mare, berea e rece, iar şezlongurile îşi aşteaptă oaspeţii. De Rusalii, se anunţă primul mare val de turişti din această vară. 

Articolul continua dupa recomandari

Paul Marin, administrator plaja: Nu avem diferenţe de preţuri, un şezlong costă 20 de lei . Suntem pregătiţi cu 1.000 de bucăţi pe sector şi să vină turiştii.

Nici hamsia nu şi-a schimbat preţul. 

Popa Paraschiva- vânzătoare autoservire: Cel mai bine se vinde hamsia, în fiecare an, hamsie de Marea Neagră, din Bulgaria.

Tarifele la cazare vor creşte însă. Vor fi mai mari chiar şi 50%. De exemplu, o cameră dublă în Mamaia care costă acum 300 de lei pe noapte, în weekend va fi cu 150 de lei mai scumpă.

Preţurile au crescut însă pe întreg litoralul. Cele mai mici sunt în Costineşti şi Eforie Nord. În jur de 170 de lei costă o cameră dublă pe noapte la un hotel de 3 stele. 

Roxana Taiss - Manager hotel 4 stele Mamaia: La noi în hotel exista un grad de ocupare de 85% cred ca va fi 100% pana la sfârşitul weekendului. Tarifele pornesc de la 89 euro pe camera.

Cristian Bărhălescu, manager agenție turism: Acum e momentul in care cei care doresc sa vina la mare sa vina pentru ca acum merita cel mai mult din punct de vedere calitate-pret.

Unii au furat startul şi sunt deja la plajă. Se simt atât de bine încât nu îi mai interesează preţurile. Vremea se anunţă tocmai bună pentru o baie în mare.

Vor fi 30 de grade în aer şi 22 în apă. Exact ceea ce aşteaptă copiii în primul lor weekend de vacanţă. 

Silvia Caracoti, manager executiv: Avem piscine pentru adulţi, dar şi pentru copii, avem programe artistice, de la copii la adulţi, spectacole seara, ateliere de pictură. Variază între 150 de euro şi 300 în funcţie de unitatea de cazare aleasă şi de masa rezervată .

Peste 50.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare în acest weekend. Au cale liberă după ce ministrul Transporturilor a promis că va sista lucrările la Autostrada Soarelui pentru a evita cozile kilometrice.

Şi asta după ce hotelierii s-au plâns că 10% dintre turişti şi-au anulat în utlimele săptămâni rezervările din cauza aglomeraţiei provocată de lucrări. Drumul până la mare a durat chiar şi cu două ore mai mult.