Se complică situaţia în cazul olimpicului de 13 ani bătut şi muşcat de mamă. Deşi magistraţii au decis astăzi ca băiatul să fie dus în plasament de urgenţă, poliţiştii şi asistenţii sociali nu au putut pune decizia în aplicare.

Nu răspunde. Nu în faţa camerelor de filmat. În spatele uşilor închise însă, femeia şi-a spus propria variantă asupra evenimentelor. Mama olimpicului de 13 ani a susţinut în faţa judecătorilor că nu a fost agresor. Ci victimă. 

Articolul continua dupa recomandari

O reacţie în urma căreia băiatul a ajuns cu mai multe vânătăi şi urme de muşcături la spital. Dar, deşi vecinii spun că abuzurile se petrec de ani de zile, tatăl olimpicului neagă faptul că fosta lui soţie îşi agresează fiul.

Nu de aceeaşi părere au fost reprezentanţii Protecţiei Copilului, care au cerut instanţei scoaterea băiatului din familie şi ducerea lui în plasament de urgenţă. 

În urmă cu puţin timp copilul a fost luat de acasă de poliţişti şi asitenţi sociali şi dus într-un centru.  

Cât timp va sta departe de mama lui, băiatul va fi consiliat de un terapeut. Cei de la Protecţia Copilului îşi doresc ca şi femeia să discute cu psiholog specializat în conflicte de familie. 

În România, doi copii din trei spun că sunt bătuţi de părinţii care consideră asta, încă, o formă de educaţie.

O educaţie care îi lasă pe cei mici cu sechele şi care obligă autorităţile să-i ia din familie.