O mamă cu doi copii din Bacău luptă de aproape opt ani în instanţă să primească despăgubiri după moartea soţului. Bărbatul şi-a piedut viaţa în urma unui accident rutier iar firma de asigurări a intrat în... insolvenţă.

Coşmarul pentru familia Ciubotă a început în 2010, când capul familiei, un jandarm de 39 de ani, a fost spulberat de o maşină în timp ce traversa neregulamentar strada. Abia trei ani mai târziu avea să ajungă dosarul în Instanţă. Judecătorii au decis atunci că atât victima, cât şi şoferul, un tânăr de 28 de ani, sunt vinovaţi, pentru că niciunul dintre ei nu a respectat regulile de circulaţie. 

Articolul continua dupa recomandari

"Eu eram cea care trebuia să justific lucrurile acestea, nicidecum făptuitorul. Pe acesta nu l-am văzut niciodată, niciodată la proces, niciodată în locurile unde eu am fost şi m-am zbătut pentru ca adevărul acesta, că soţul meu a decedat într-un accident cumplit, să fie luat în seamă de justiţie, de autorităţi", spune Rodica Ciubotă.

În anii în care a făcut o mulţime de drumuri la instanţă şi tot felul de expertize, femeia a schimbat o armată de avocaţi. În 2017, însă, avea să primească o altă lovitură. Sumele pe care firma de asigurări trebuie să le plătească familiei Ciubotă s-au redus dramatic.

"Sumele acelea mari de bani s-au înjumătăţit. Au considerat că sunt prea mari. Ulterior, am aflat că în trei ani pot să primesc suma aceasta de bani", mărturiseşte Rodica Ciubotă.

"S-a redus cuantumul daunelor morale pe care partea responsabilă civilmente a fost obligată să le plătească părţii civile. A redus cuantumul prestaţiei perioadice lunare pe care a fost obligată să o plătească părţilor civile. Totodată, a redus şi cunatumul despăgubirilor pe care a fost obligată să le plătească Spitalului Judeţean Bacău", explică purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău, Cătălin Şerban. 

"Din partea asiguratorului ar trebui să am certitudini, pentru că au trecut deja şapte ani şi nu cred că ar fi trebuit ca eu să fiu cea care să umblu atâta timp şi cu tot felul de acte, când am sentinţe, decizii", declară Rodica Ciubotă.

Procesul însă e de durată, deoarece firma de asigurări este... în insolvenţă. Compania nu a oferit până acum un punct de vedere.