Un orfelinat din Constanţa a prins culoare după ce mai mulţi militari canadieni au muncit ore întregi pentru copii. Au reamenajat complet curtea clădirii, apoi i-au provocat pe cei mici la o partidă de fotbal şi baschet.

Un orfelinat din Constanţa a prins culoare după ce mai mulţi militari canadieni au muncit ore întregi pentru copii. Au reamenajat complet curtea clădirii, apoi i-au provocat pe cei mici la o partidă de fotbal şi baschet. Surpriza cea mai mare a copiilor a fost atunci când comandantul i-a anunţat că vor vizita Nava NATO a Forţelor Navale Canadiene. 

Articolul continua dupa recomandari

De la opt dimineaţa, în curtea orfelinatului e forfotă mare. Un decor rar. În loc de copii, zeci de militari canadieni muncesc fără oprire. Sunt marinarii de pe NAVA Toronto, Fregata comandant a exerciţiului Sea Shield care s-a desfăşurat la Constanţa în această perioadă.

Unii construiesc mese şi bănci, alţii tund iarba, plantează flori sau toaletează copacii. Printre ei este şi ambasadorul Canadei în România. Militarii i-au găsit repede un rol. Curăţarea, în timp record, a pavelelor. Ca la armată!

Cât militarii muncesc, o parte dintre copii sunt în vizită pe Nava Toronto. Cei care au vizitat-o deja îi urmăresc, timid, pe marinari din uşa Centrului. 

Printre cadourile pe care militarii le-au făcut copiilor, s-au numărat şi mai multe grătare. Pe care le-au inaugurat pe loc. 

Ziua s-a încheiat pe terenul de sport, unde militarii canadieni şi copiii români au făcut echipă.