Chiar dacă e zăpadă la munte, suntem totuşi la jumătatea primăverii. Iar în alte părţi ale ţării, natura se dă în spectacol. În Parcul Dendrologic Simeria, din Hunedoara, e un răsfăţ de mireseme şi culoase în această perioadă. Zeci de magnolii au început să înflorească spre admiraţia vizitatorilor, care nu ezită să imortalizeze momentul. Iar povestea magnoliilor de aici, mai puţin ştiută, fascinează pe oricine. ​

Pe aleile Parcului Dendrologic din Simeria, natura oferă în această perioadă un spectacol unic, de parfum şi culoare. Albe sau roz, magnoliile şi-au deschis florile, spre încântarea vizitatorilor.

Articolul continua dupa recomandari

Daniel Pitar, şeful secţiei arboretum Simeria: Magnolia Susan este una dintre cele mai viu colorate magnolii din Arboretumul Simeria, avem câteva exemplare care an de an înfloresc şi dau o pată de culoare primăverii.

Povestea lor datează din secolul al 18-lea, atunci când locul aparţinea unui conac. Stăpânii şi-au dorit un decor de poveste în grădină şi au adus din toate colţurile lumii, mai multe specii de magnolie. Timpul şi-a pus amprenta.

Daniel Pitar, şeful secţiei arboretum Simeria: Datorită condiţiilor propice a avut o dezvoltare foarte bună. An de an are un număr foarte mare de flori şi este atracţia Arboretumului, toţi vizitatorii o admiră şi mirosul florilor de asemenea este unul deosebit.

Parcul îşi răsfaţă musafirii şi cu alte specii de flori.

Daniel Pitar, şeful secţiei arboretum Simeria: Înfloreşte şi gutuiul japonez, un arbore în Simeria şi avem câteva varietăţi din această specie: cea roz, mai există încă două, una de un roşu aprins şi cealaltă cu un colorit portocaliu.

Cum ruperea florilor e interzisă, oaspeţii pleacă acasă cu amintirea imortalizată în poze. De-a lungul timpului, peste 2.300 de specii diferite de arbori şi arbuşti au fost aduse la Parcul Dendrologic din Simeria.