Celebrul muncitor cunoscut drept "Dorel" a lucrat şi pe cel mai mare aeroport din ţară! Pista 2 a aeroportului Henri Coandă nu a fost încă inaugurată, dar a avut deja nevoie de reparaţii. Compoziţia asflatului nu era cea potrivită pentru o pistă unde aterizează şi decolează avioane.

Exact ca nişte drumuri naţionale măcinate de gropi erau căile de rulare şi pistele de pe cel mai mare aeroport din ţară, in urma cu trei luni. 

Articolul continua dupa recomandari

Gropile de pe una dintre căile de rulare sunt atât de serioase încât a fost nevoie să fie frezată o bucată de 1200 de metri şi cu o grosime de 6 centimetri. Iar în perioada următoare şi cele două piste vor intra în reparaţii. 

Lucrările au început în aprilie şi sunt acum aproape pe final. Doar că pe pista 2 experţii au descoperit că lucrarea e greşită pe 20 de metri. 

La un simplu test, specialiştii şi-au dat seamnă că asflatul era necoform pentru că avea în compoziţie prea mult bitum care a ieşit a ieşit la suprafaţă şi format o peliculă extrem de lucioasă. Pe un astfel de asflat, pe timp de iarnă, aeronavele ar fi derapat. 

Vali Iordache, purtătorul de cuvânt al Compania Naţioanel Aeroporturi: "Ca măsură s-a dechis înlăturarea nu doar a celor 20 de metri pătraţi, ci şi a întregii şarje aşternută, adică 400 de metri pătraţi, aceasta a fost îndepărtată, suprafaţa tratată fiind şi în cursul zilei de astăzi se efectuează reaşternerea. Constructorul şi-a asumat responsabilitatea şi va reface pe banii lui."

Problema ar fi apărut la staţia de asflatare a constructorului, unde nişte munctori ar fi greşit reţeta asflatului. Acum câteva zile, chiar ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a fost în vizită pe pistele pe pe aeroportul Henri Coandă şi ar fi remarcat greşeala, spun oficialii aeroportului.

Vali Iordache, purtătorul de cuvânt al Compania Naţioanel Aeroporturi: "Nu avem nimic de ascuns de domnul ministru. A văzut despre ce e vorba, a fost informat asupra modului de remediere şi este la curent cu ceea ce se întâmplă."

Asfatul pentru piste ar fi trebuit să fie mai grunjos, rezistent şi cu adrenţă mare. La mijlocul lunii iunie ar urma să fie facută recepţia pistei 2 care ar putea deveni operaţională pe toată lungimea ei, după câţiva ani buni în care 35% a fost închisă tot din cauza unor lucrări proaste.

Toate reparatiile vor fi gata în toamnă, spun oficialii aeroportului. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 4 milioane de euro.