Loredana Maria are doar 14 ani și boala necruțătoare de care suferă, cancer la coloana vertebrală, a recidivat. Un apel disperat pentru salvarea adolescentei din București a fost lansat pe Facebook.

Loredana Maria Scarlat are 14 ani și, la finalul anului 2017, a primit un diagnostic crunt de la medici: suferea de tumoră de arc posterolateral coasta IX stângă. Pe 18 decembrie 2017 a fost supusă unei intervenții chirurgicale, după care au urmat 11 ședinte de chimioterapie.

Articolul continua dupa recomandari

Loredana suferă ce cancer la doar 14 aniVezi 6 imagini în Galerie

Un apel lansat pe Facebook, la sfârșitul lunii august 2018, cerea ajutor pentru salvarea Loredanei.

"Părintii suportă cu greu cheltuielile, deoarece pentru cei ce nu stiu, sistemul de sanatate in Romania este dezastruos, pentru fiecare sorbitura de viata trebuie sa platesti cu varf și îndesat. Salvarea Loredanei ar fi o interventie chirurgicala la o clinica din Italia, în urma careia este posibilă eradicarea cancerului. Așadar, fac apel la cei cu dare de mana, dar nu numai, să o salvam pe Lori, pe adolescenta incredibil de frumoasă, dar pe care am văzut-o suferind la un nivel greu de imaginat, o suferință pe care nu aș putea-o descrie in cuvinte, suferinta tanarului ce nici macar nu a apucat sa isi traiasca prima iubire. Nu mai vorbesc de parintii ei, ai caror ochi nu i-am vazut nicio secunda uscați! Am invatat ca dar din dar se face RAI si orice donatie cat de mica ar fi ea, inmultita cu numărul celor ce vor răspunde la apelul meu, va face diferenta. Diferenta intre viata pe care o traiesti si viata pe care o supravietuiesti, sau chiar mai rau! Va multumesc cu sufletul!", se arată în apelul semnat de o prietenă a Loredanei, Andreea Angelescu.

Boala Loredanei a recidivat la două luni după tratament

În urmă cu câteva zile, pe 16 ianuarie, mama Loredanei, Maria Scarlat, a anunțat pe Facebook că boala adolescentei de 14 ani a recidivat.

Loredana suferă ce cancer la doar 14 aniVezi 6 imagini în Galerie

"Din pacate, boala necrutatoare a Loredanei a recidivat. Dupa ce a trecut printr-o cumplita operatie in decembrie 2017, urmata de tratament cu citostatice timp de 11 luni si 28 de sedinte de radioterapie, Loredana se afla acum în dureri mari pe patul unui spital din Bucuresti, boala instalandu-se acum la vertebra L1. Aceasta boala a recidivat după 2 luni de la terminarea tratamentului", a scrie Maria Scarlat.

Cei ce vor să contribuie la salvarea Loredanei o pot face accesând pagina https://facebook.com/story.php?story_fbid=791716621176298&id=100010139012041