Sute de săteni şi-au pierdut satul în instanţă, la Arad! Mii de hectare de terenuri şi pădure au devenit proprietatea privată a unei singure familii. Sentinţa incredibilă îi revoltă pe localnicii care se tem că vor fi obligaţi să-şi părăsească de tot gospodăriile.

Bine aţi venit în Nadăş - satul cu un singur proprietar. După ce o familie a revendicat toate terenurile extravilane, în urmă cu 13 ani, sătenii au fost nevoiţi să-şi vândă animalele, singurele lor surse de venit. Şi să-şi aperele drepturile în instanţă. 

Articolul continua dupa recomandari

În 2017, s-a stablit că testamentul prin care familia respectivă a moştenit localitatea era fals. Dar acum, Tribunalul Olt a răsturnat sentinţa. Aşa că 600 de săteni şi-au pierdut satul. 

Oamenii se tem că într-o zi în dreptul tăbliţei cu numele localităţii lor ar putea să apară una pe care scrie proprietate privată. Până şi drumul care le străbate satul s-ar afla pe terenul revendicat.

Totuşi, cei care au câştigat satul spun că nimeni nu va fi afectat. 

Acum, la judecătoria Braşov se află încă o cerere de revizuire, prin care localnicii încearcă să recupereze cele aproape 9.000 de hectare de teren şi pădure.