O femeie a reuşit să facă ce n-au făcut autorităţile ani de zile, într-o localitate din Argeş. A adus gaze în comună. A stat de vorbă cu sătenii, a strâns semnături, a făcut dosare, a alergat după aprobări, s-a zbătut şi, într-un final, reţeaua va fi construită în localitatea Miceşti.

Oamenii îl acuză pe primar că n-a făcut nimic pentru ei, şi, doar după ce s-au mobilizat şi l-au ameninţat cu demiterea, a semnat pentru investiţie. Acum, chiar edilul se numără printre primii beneficiari.

Articolul continua dupa recomandari

În anul 2019, la doar 12 kilometri de Piteşti, localnicii din comuna Miceşti încă se încălzesc cu lemne.

Oamenii vor gaze, vor dezvoltarea comunei, vor sa trăiască în condiţii civilizate numai că nu s-a vrut nici din partea consiliului local, nici din partea primarului - Claudia Dumitru, localnică

Claudia s-a mutat aici în urmă cu opt ani. În 2016, când a văzut că autorităţile nu au de gând să ia măsuri, a început ea demersurile ca să aducă reţeaua de gaze în comună.

Ca să îi convingă pe edilii locali să semneze investiţia, adică să dea banii, Claudia a avut nevoie de susţinerea sătenilor. A strâns semnături de la toţi şi a depus lista la Primărie. Nu a primit nici atunci vreun răspuns. Aşa că a mers mai departe.

Am adunat semnaturi pentru demiterea domnului primar şi am facut o petiţie către prefect şi apoi în două săptămâni s-a semnat contractul de cofinanţare - Claudia Dumitru, localnică

Deocamdată, reţeaua va fi construită doar pe strada principală. Adică aproape jumătate din localnici vor avea gaze peste câteva luni. Culmea, printre norocoşi se află chiar cei acuzaţi că au tărăgănat proiectul, iar ceilalţi săteni sunt revoltaţi.

Edilul spune însă altceva: totul se datorează autorităţilor.

Nu există, dar nu există sub nicio formă niciun aport al cetăţenilor la investiţie. Doi: niciodată un cetăţean nu are voie să valideze cumva o investiţie decât Consiliul Local. Dacă pe uliţele de la Miceşti, în satul Miceşti, vor fi gaze foarte repede tot datorită Consiliului Local se va întâmpla, nu datorită altora, ca să ne înţelegem - Dumitru Voicu, primarul comunei Micești

Lucrările la reţeaua de gaze au început în luna aprilie, iar până în toamnă, vor fi racordate primele gospodării.