Întocmirea unei liste de cumpărături poate fi o adevărate provocare, mai ales dacă ai o familie mare și ești nevoit să cumperi foarte multe produse. Produsele pe care le treci pe lista de cumpărături ar fi indicat să respecte, cât mai fidel, nevoile tale și ale membrilor familiei tale. Altfel, vei cheltui mult prea mult și, de asemenea, s-ar putea să descoperi, în coșul de cumpărături, produse pe care nu le dorește nimeni. Ca să nu dai greș când îți pregătești lista de cumpărături săptămânale, am pregătit câteva sfaturi pentru tine, pe care le găsești mai jos.

Fă o verificare a produselor pe care le ai în frigider și în cămară

Articolul continua dupa recomandari

Înainte să te apuci de redactarea efectivă a listei de cumpărături, ar fi bine să treci în revistă toate produsele pe care le ai deja în frigider și în cămară. Doar așa îți vei da seama ce va fi nevoie să cumperi. Prin urmare, uită-te cu atenție în frigider și în cămară, verifică numărul produselor, cantitățile și datele de expirare.

Vezi 3 imagini în Galerie

Notează-ți pe bilețele de fiecare dată când observi că lipsesc anumite produse

De fiecare dată când îți dai seama că trebuie să cumperi anumite produse și obiecte, trece totul pe un bilețel și lipește-l pe frigider. Astfel, când vei merge în supermarket sau hipermarket, îți va fi foarte ușor să-ți întocmești o listă de cumpărături săptămânale. Pe bilețele respective poți să treci orice, de la alimente până la produse de curățat. Important este să-ți notezi totul în timp real. De exemplu, dacă urmează să-ți schimbi casa și tocmai ce ai terminat de discutat cu reprezentanții firmei de mutări despre materialele de care vei avea nevoie la împachetatul mobilierului și bunurilor tale, trece pe câteva bilețele ce ar fi bine să cumperi - cutii, foarfece, banda adezivă, etichete, markere și folii de protecție.

Ia-ți suficient timp

Înainte să mergi la sesiunea săptămânală de cumpărături, ia-ți suficient timp ca să completezi lista - undeva între 15 și 30 de minute. Ca să întocmești rapid lista de cumpărături, te sfătuim să te uiți în frigider, pe bilețelele de pe frigider (pe care le pot lipi și membrii familiei tale) și în cămară. Gândește-te cum este organizat supermarketul sau hipermarketul în care vei merge și structurează-ți lista pe categorii precum fructe, legume, produse congelate, carne, produse de igienă, produse de curățenie, lactate, ouă, cereale, paste și făinuri. Categoriile respective nu vor fi altceva decât niște „mini liste de cumpărături”. Practic, pe o singură foaie vei avea o listă cu fructe, o listă cu legume și așa mai departe.

Nu uita de cantități

Lista de cumpărături ar fi bine să cuprindă nu doar o enumerare de produse și alimente, ci și niște cantități. Bineînțeles, acolo unde se poate. Dacă alegi să treci pe lista de cumpărături și cantitățile, te vei asigura că nu vei cumpăra prea multe sau prea puține produse dintr-o anumită categorie.

Ai grijă la echilibru

Când îți întocmești lista de cumpărături, ai grijă să existe un echilibru. Mai exact, dacă plănuiești să cumperi doar legume și fructe în următoare săptămână, poate că ar trebui să te gândești mai bine, deoarece s-ar putea să ai nevoie și de alte produse și alimente.

Vezi 3 imagini în Galerie

Cumpără tot ce îți trebuie în casă. Dacă nu procedezi astfel, riști să faci minimum două drumuri în magazine. Ceea ce se traduce în timp irosit.

Compară prețurile

În situația în care ai mai multe supermarketuri și hipermarketuri în apropierea casei tale, ar fi o idee bună să compari prețurile din respectivele unități. O asemenea abordare te va ajuta să faci economii pentru bugetul familiei tale.