Suma ceruta de directoare pentru salariile ingrijitoarelor este dubla fata de cat scrie pe fluturasul de salariu cu tot cu taxele si impozitele datorate statului.

Articolul continua dupa recomandari

Platesc 350.000 de lei vechi pe luna trei ingrijitoare. E taxa de care parintii care vor sa isi inscrie copiii la Gradinita numarul 135 din Bucuresti nu pot scapa.

Cele trei ingrijitoare, se plang parintii, sunt angajate prin firma unui prieten de-al directoarei si sunt platite cu aproximativ 600 de lei pe luna. Un calcul simplu arata ca asta inseamna o cheltuiala de 3.600 de lei pe luna a gradinitei, cu tot cu taxele date statului. Dar, de la parintii celor 200 de copii inscrisi la gradinita din capitala se aduna, lunar, aproape dublu: 7.000 de lei.

Pe langa cei 35 de lei, parintii mai platesc 14 lei taxa pentru hrana si 250 de lei fondul clasei. Asta in conditiile in care, teoretic, invatamantul la gradinitele de stat e gratuit.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar vor verifica situatia din gradinita. In Bucuresti exista 180 de gradinite de stat care au 34 de mii de locuri.