Cele cinci tinere care se aflau în automobilul lovit de un tren, la un nivel de cale ferată la intersecţia căii ferate cu centura ocolitoare a oraşului Jibou se întorceau de la festivitatea de absolvire a facultății.

Patru tinere cu vârste de 21 şi 22 de ani au murit pe loc, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de tren, la o trecere la nivel cu calea ferată.

Articolul continua dupa recomandari

A cincea fată, șoferița, a fost descarcerată de pompieri și transportată la spital.

Vezi 2 imagini în Galerie

"Azi după amiază, în jurul orei 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că un autoturism a fost lovit de tren, la intersecţia căii ferate cu centura ocolitoare a oraşului Jibou. În urma impactului, patru persoane au decedat, iar a cincea se află în stare gravă.

Persoanele decedate erau pasagere în autoturism.

Toate persoanele implicate sunt din judeţul Maramureş şi au vârste de 20 şi 21 de ani. Semnalele acustice erau în funcţiune. Garnitura de tren făcea legătura între Baia Mare şi Jibou. Mecanicul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii sunt în continuare prezenţi la faţa locului (n.red. ora 19.55), pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul. Traficul feroviar nu a fost afectat", a declarat Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Fetele se întorceau de la Cluj-Napoca, unde au participat la festivitatea Absolvenţilor Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Potrivit profilului de pe Facebook, Sanda Ungur, șoferița, a studiat Administrarea Afacerilor la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord, Baia Mare.