Începe postul Sfintei Maria. Un post blând, de două săptămâni. Şi, spun medicii, o ocazie perfectă pentru o cură de detoxifiere. Însă, pentru ca postul să fie sănătate curată, trebuie să respectaţi câteva reguli: nu vă înfometaţi, mizaţi pe fructele şi legumele de sezon, alegeţi supele şi salatele proaspete, în loc de conserve şi nu uitaţi de seminţele foarte bune pentru digestie.

În acest fel, nu vă curăţaţi doar pielea şi sistemul digestiv. Vă reglaţi tensiunea, vă umpleţi de energie şi, cu puţin noroc, daţi jos şi câteva kilograme. Cu puţină voinţă se poate, mai ales că bucătarii vin în ajutor şi cu câteva reţete.

Articolul continua dupa recomandari

E sezonul fructelor şi legumelor proaspete, gustoase şi naturale. Prilej pentru noi să fim inventivi în bucătărie. Studiile au arătat că doar trei zile de post ajută organismul să elimine toxinele şi să întărească sistemul imunitar.

După zece zile, se văd şi efecte reale asupra sănătăţii. Mai multă energie şi o tensiune arterială mai bună.

Pentru ca postul să însemne o reală cură de detoxifiere, 2 trebuie să mâncăm echilibrat. Să consumăm proteine vegetale, adică ciuperci, linte sau fasole roşie, şi să înlocuim produsele procesate din comerţ cu legume proaspete.

Fructele şi legumele de culoare portocalie, bogate în vitamina A, ajută pielea, iar cele roşii, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, luptă împotriva cancerului.

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook