Cât dai pe o noapte în plin sezon estival, poţi da pe un întreg sejur de 5 nopţi în programul Litoralul pentru toţi. Am făcut un mic calcul: un pat rezervat în acest pachet costă cât un şezlong, în mijlocul verii. Cel puţin asta e oferta cu care s-a lansat şi în acest an programul naţional. Pentru 5 nopţi de cazare la un hotel de trei stele din staţiunea Eforie Nord trebuie să scoateţi din buzunar doar 160 de lei.

Este al 16-lea an în care programul Litoralul pentru toţi atrage ca un magnet. Nici nu e de mirare, având în vedere diferenţele de preţ faţă de vârful sezonului.

Articolul continua dupa recomandari

Ştefan Necula, touroperator: Oferta a debutat acum trei săptămâni şi deja avem destul de multe cereri pentru perioada următoare cu oferta Litoralul pentru toţi. În general, preţurile cresc după această perioadă.

Chiar dacă vremea e capricioasă pentru moment, o vizită la malul mării merită.

Dragos Răducanu, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul românesc:  Diferenţa de tarife între Litoralul pentru toţi şi vârful de sezon este de 70-80%. Un pat pe noapte, în programul Litoralul pentru toţi, este mai ieftin decât un şezlong în plină vară, pe plajă, în Eforie.

Ofertele se vând pentru sejururi de câteva zile, dar, la un calcul, reiese că o noapte de cazare la un hotel de trei stele din Eforie Nord costă mai puţin de 33 de lei, iar la un hotel din Mamaia - 100 de lei.

Programul se bucură de succes mai ales în sudul litoralului, unde găsim oferte complete.  În Jupiter, de exemplu, un sejur de 5 nopţi pentru două persoane la un hotel de trei stele în regim All Inclusive costă 1450 de lei.

Cristina Zgubea, director vânzări hotel: Complexul nostru deţine piscină, în cazul vremii mai nefavorbaile, mă refer la mare, ar putea folosi piscina, avem loc de joacă pentru copii.

Trebuie ştiut că în programul Litoralul pentru toţi nu sunt înscrise toate hotelurile.

Dragos Răducanu, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul românesc: Sunt mai puţine hoteluri care se înscriu direct în program, pentru că s-au obişnuit să facă ofertele direct în contractele pe care le fac cu agenţiile, la tarifele din acest program.

Ana-Maria Manolache, reprezentant hotel: Nu ne-am înscris pentru că avem foarte multe pachete şi avem foarte multe suprize pentru turiştii care ne calcă pragul. Avem în jur de 70, 75 chiar 80%, suntem foarte căutaţi, dar mai avem loc.

Totuşi, pentru unităţile de cazare care au rămas fidele programului, miza nu e profitul, ci. popularitatea.

Anca Nedea, consultant turism: Nu obţii efectiv niciun profit. Ci pur şi simplu faci astfel de programe pentru a atrage clienţii să cunoască proprietatea, în speranţa că se vor întoarce. Pentru a asigura nişte salarii unui personal care îţi doreşti să-l ţii cât mai mult angajat la proprietare.

Programul debutează de pe 19 mai şi durează patru săptămâni. Preţurile vor creşte apoi considerabil în preajma Rusaliilor.