Zeci de mii de oameni au fost evacuați în California, din cauza unor incendii devastatoare. Flăcările au ajuns chiar și în Bel-Air, faimoasa suburbie de lux a orașului Los Angeles, unde au făcut mari pagube.

 

Articolul continua dupa recomandari

După 3 zile în care s-a extins cu o forță de nestăvilit, un incendiu uriaș de vegetație a ajuns la nord de Los Angeles. Focul a pătruns în Bel-Air, faimoasa suburbie de lux, unde au fost distruse câteva vile de milioane de dolari. Mulți localnici au fost nevoiți să plece din zonă, din cauza pericolului.

În ciuda intervenției masive a pompierilor, unele dintre cele mai scumpe proprietăți ale metropolei au dispărut în foc. Pe o autostradă, în apropiere de Los Angeles, șoferii au surprins imagini terifiante, în cursul nopții.

VIDEO: Incendiul de vegetație s-a apropiat amenințător de Los Angeles

La nord-est de oraș, districtul Ventura este, de asemenea, grav afectat de un incendiu devastator. Alimentat de rafalele puternice de vânt, focul a înaintat dramatic, cu mare rapiditate, încât intervenția pompierilor a fost fără rezultat. Mari probleme au fost în special în zona orașului Santa Ana.

Potrivit autorităților, peste 150 de case au fost distruse de incendiile din California, iar 50 de mii de oameni au primit ordine sau recomandări de evacuare. Incendiile sunt atât de puternice, încât sunt vizibile și din spațiu.

Incendii în California fotografiate de NASA din spațiu

FOTO: Incendiile din California văzute din spațiu | Sursa: NASA