Încă un om s-a înecat la Costineşti! S-a aruncat în valuri după plecarea salvamarilor, fără să ţină cont de avertizări, furtună şi curenţi. Când a fost scos din apă, nu mai respira. Alte şase persoane, printre care şi trei copii, au fost în pericol de înec.12 turişti au murit până acum pe litoral, de la începutul sezonului. 

Nicu Serafim, şeful salvamarilor din Costineşti: "Am intrat în apă, cu nişte colegi, după o căutare de 10 minute, l-am găsit." A fost prea târziu pentru turistul din Baia Mare, scos fără viaţă din valuri. 

Articolul continua dupa recomandari

Şeful salvamarilor din Costineşti susţine că turistul a intrat în apă după ce au plecat salvamarii, care arboraseră steagul roşu, din cauza curenţilor puternici: "Vă daţi seama, de asta au şi intrat. Dacă toată ziua nu i-am lăsat. Au aşteptat ca noi să plecăm de pe plajă." 

Bărbatul de 43 de ani intrase în apă, deşi pe plajă era arborat steagul roşu. Şi-a lăsat pe mal soţia şi s-a aruncat singur în valuri. Iar marea l-a tras imediat în larg. Constineştiul este de multă vreme pe harta zonelor periculoase de pe litoral.

"Aici vine valul, vine într-o zonă cu apă mică şi se retrage exact pe lângă digul ăsta, e periculos până la Dumnezeu. E ca un ceaun, de acolo nu mai iese.", spune unul dintre salvamari.

Dacă ai fost prins în capcană, spun salvamarii,  cel mai bine este să înoţi spre larg, până scapi de curent, apoi te întorci la mal. 

Ieri, alte şase persoane au fost în pericol de înec la Costineşti.

De la începutul sezonului, 12 oameni s-au înecat pe litoral. Au ignorat pericolul şi sfaturile. Salvamarii fluieră, păzesc malul şi valurile. Sau împart pliante. De la 1 august, turiştii vor putea accesa pe telefoane o aplicaţie care îi informează despre pericolul care vine dinspre mare.