Venirea iernii încheie, oficial, sezonul motocicletelor. Iar prima problemă a posesorilor este depozitarea mijloacelor de transport pe două roţi. Specialiştii nu recomandă să ţineţi motoarele afară, pentru că există riscul să nu mai fie atât de sigure la primăvară. Şi vin cu o propunere inedită: hotelul pentru motociclete. Este o afacere nouă pe piaţă, dar foarte utilă iubitorilor de viteză.

Suntem într-un hotel pentru... motociclete. Un garaj uriaş, încălzit şi supravegheat în permanenţă, unde zeci de motoare aşteaptă următorul sezon în care pot fi scoase pe şosele. O afacere nouă pe piaţă, dar deja extrem de apreciată de iubitorii de adrenalină. 

Articolul continua dupa recomandari

Dar până la... iernat, motocicletele trebuie pregătite. Pentru că modul în care le depozităm influenţează siguranţa noastră, spun specialiştii.

Pentru cazarea motorului pe timpul iernii într-un astfel de hotel, proprietarul trebuie să plătească între 350 de lei şi 800 de lei. Cei care nu îşi permit chiria îşi pot lăsa motocicleta şi în faţa blocului, însă doar în anumite condiţii. 

Este recomandat, de asemenea, să lăsăm motocicleta cu rezervorul plin și să ne asigurăm că presiunea din pneuri este optimă. Motorul nu trebuie pornit în timpul iernii, pentru că există riscul formării de condens.