Greşeala unui funcţionar a triplat taxele şi impozitele contribuabililor. S-a întâmplat în orașul Motru, din judeţul Gorj, iar eroarea e motiv de anchetă în primărie.

Mai mulţi localnici din Motru - care s-au grăbit să-şi plătească datoriile la stat la începutul anului - au avut parte de surprize. În 2019, taxele și impozitele sunt cu mult mai mari faţă de anul trecut.

Articolul continua dupa recomandari

După ce contribuabilii au cerut explicații, municipalitatea a constatat că a fost o greșeală. Iar primarul a ordonat o anchetă.

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru: La noi, la Motru, nivelul taxelor din 2019 este acelaşi cu cel din 2018. Si toate astea stabilite printr-o hotarâre de consiliu local data in luna noiembrie anul trecut.

Taxele mărite sunt prilej de ceartă la vârful primăriei. Primarul spune că este vorba de o interpretare defectuoasă a legii, în timp ce viceprimarul crede că nivelul taxelor a fost stabilit conform unei ordonanţe date de guvern.

Cosmin Morega, viceprimarul orașului Motru: Mă acuza că eu şi şeful de la Taxe am facut acel lucru de a mari impozitele oamenilor, lucru care nu este adevărat!

După descoperirea greşelii, impozitele au revenit la valoarea de anul trecut.

Locuitorii din Motru care au apucat să plătească taxele mărite urmează să-și primească banii înapoi. Trebuie să facă însă o cerere pentru restituire a diferenţei.