Poliţistul Marian Godină a sărit în apărarea colegilor săi de la Rutieră, care au fost huiduiţi de trecători în timp ce încercau să încătuşeze o femeie care traversase pe culoare roşie a semaforului şi refuzase să prezinte buletinul la cererea oamenilor legii.

Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii din Capitală, pe 20 iulie, însă miercuri a fost făcut public un clip în care se poate vedea cum femeia urlă ca din gură de şarpe, pentru că mai mulţi agenţi încercau să o bage în maşina de poliţie şi să o ducă la secţie, aşa cum prevede legea în cazul în care cetăţeanul refuză să se legitimeze. Presa a relatat că la faţa locului au sosit în jur de 12 poliţişti.

Articolul continua dupa recomandari

“E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunaţi ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puţin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea poliţiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea. Şi când spun că încălcase legea, nu mă refer doar la faptul că traversase pe roşu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identităţii.

Pentru asta a fost condusă la sediu, iar pentru că s-a împotrivit a fost încătuşată, nu pentru că a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amendă de 125 de lei sau poate chiar un avertisment şi acest întreg circ nu ar fi mai avut loc”, a scris pe Facebook Marian Godină.

Agentul braşovean susţine că “cei care se aflau acolo şi huiduiau poliţiştii sunt aceiaşi care ne huiduie atunci când văd persoane traversând aiurea şi spun că poliţia nu îşi face datoria”.

“Desigur, o biată femeie încătuşată, care ţipă ca din gură de şarpe, poate să ne atingă unele corzi sensibile, dar trebuie doar să gândim obiectiv şi să realizăm că situaţia a ajuns până acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu să colaboreze şi nu se ajungea la aşa ceva. Amendăm zilnic pietoni care traversează aiurea şi care prezintă buletinul fără să comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Această doamnă ar fi trebuit să fie lăsată să plece pentru că nu a vrut să se legitimeze?”, a întrebat Godină.

Acesta a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora “au venit o grămadă de poliţişti pentru o tanti amărâtă”.

“Poliţiştii au venit din cauza curioşilor care erau mult mai mulţi decât poliţiştii. Acest videoclip reflectă destul de bine cam tot ce se întâmplă cu societatea asta, luăm apărarea celor care încalcă legea şi îi huiduim pe cei care o aplică. Vrem să fie o ţară ca afară, dar ne purtăm ca în Evul Mediu”, a încheiat Marian Godină.

În clipul apărut pe Internet se poate auzi cum femeia în vârstă de circa 50 de ani le cere agenţilor să îi dea drumul şi strigă “Criminalii! Vi se pare normal?!”. Pe măsură ce femeia ţipă din ce în ce mai tare, la locul incidentului se adună tot mai mulţi poliţişti şi trecători. Unele persoane îi huiduie pe agenţi şi spun că femeia ar trebui lăsată să plece: “Nu vedeţi că e amărâtă? Alerga şi ea acasă!”.