Game of Thrones este serialul favorit al celei de a şaptezeci şi una ediţii. Are 32 de nominalizări, cele mai multe primite până acum de un serial tv într-un singur an. Serialul devenit fenomen a mai stabilit în trecut un record. A primit 57 de premii Emmy. Haideţi să trecem din nou în revistă câteva dintre cele mai importante nominalizări.

Anul acesta, producţia „Game of Thrones" este într-o competiţie acerbă cu „Killing Eve", „Better Call Saul" sau „Pose" pentru titulatura de cel mai bun serial dramă.

Articolul continua dupa recomandari

În categoriile dedicate comediei, este nominalizat serialul „Veep" care se luptă pentru premiu cu „The Marvelous Mrs. Maisel", „Fleabag" sau „Barry". "Mrs Maisel" conduce însă şi în cursa nominalizărilor pentru cel mai bun serial dramă.

Cât despre rolurile principale feminine, Emilia Clarke concurează pentru un Emmy cu Sandra Oh din „Killing Eve". Dacă ultima va câştiga, ar deveni prima asiatică ce ar obţine trofeul.

În cursă mai este şi Viola Davis din „How to Get Away With Murder", care, în 2015, a devenit prima afro-americană recompensată la această categorie. Iar Julia Louis-Dreyfus ar putea primi al şaptelea Emmy pentru rol principal feminin într-un serial de comedie.

La categoria rolurilor principale masculine îi regăsim pe Kit Harington şi Billy Porter din „Pose". Cât despre Sterling K. Brown din „This Is Us". în 2017, a devenit abia al patrulea afro-american onorat astfel.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. La gala din această seară vor fi recompensate şi producţiile de talk-show sau de sketch.

Săptămâna trecută a avut loc Gala Creative Arts Emmy Awards, unde au fost recompensaţi cei din spatele camerelor de filmare: regizori, montaj, sunet sau scenariu, printre altele.