Destin groaznic pentru Gabi Stănoiu, asistentul universitar căzut în prăpastie de pe Vârful Moldoveanu exact în locul cel mai drag lui pe munte: Valea Rea. Lecția de geografie de pe munte s-a sfârșit tragic pentru tânărul profesor de doar 28 de ani.

Plecat cu studenții pe Vârful Moldoveanu, a murit la coborâre. S-a întors după rucsac, a alunecat și și-a pierdut viața în locul lui preferat, pe Valea Rea. Doisprezece ore a durat intervenția salvamontiștilor care au fost chemați să recupereze grupul, dar și trupul neînsuflețit. O acțiune pe timpul nopții, la lumina unor lanterne slabe și în care doi salvatori s-au rănit. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Alarma s-a dat sâmbătă seara la ora 18.30. Grupul de 50 de persoane era format din studenți la Geografie și condus de un asistent universitare. Gabriel Stăniou preda la catedra de geografie a Universității din București și urma cursurile unui doctorat în domeniu. Tema aleasă de el era muntele, locul pe care îl iubea atât de mult. 

Studenții, cei mai mulți dintre ei prieteni, au sosit la Nucșoara de vineri seara și sâmbătă au plecat pe traseu. Au ajuns în vârf fără probleme, iar Gabriel a încercat să își scoată din rucsac un accesoriu pentru aparatul foto. Acela a fost momentul în care rucsacul i-a alunecat și s-a dus într-o râpă. Inițial a renunțat la el, a mâncat cu grupul și plănuia să plece. Apoi s-a răzgândit. 

Vezi 5 imagini în Galerie

De trei ori s-a rugat un prieten de el să nu se întoarcă. Afară ploua, iar tânărul a alunecat pe stâncile ude și a căzut 200 de metri. Nu a mai avut nicio șansă, spun salvamontiștii. Tinerii care îl însoțeau și-au dat seama după 40 de minute că profesorul nu e in spatele lor, iar câțiva s-au întors după el. L-au recunoscut după geacă portocalie pe care au zărit-o printre stânci. 

Aceleaşi despre care le vorbise studenţilor, cu însufleţire, câteva ore mai devreme. Le spunea că acolo, pe Valea Rea, e cel mai drag loc de pe munte, pentru el. A fost ca o premoniţie, pentru că acolo şi-a găsit sfârşitul.