Două fetiţe, de 6 şi 12 ani, s-au înecat în Caracal, în pârâul Gologan, care are în anumite zone o adâncime şi de patru metri. Pompierii Detașamentului Caracal au intervenit imediat cu scafandrii şi le-au găsit în scurt timp pe cele două minore, aducându-le la mal.

Medicii au început imediat procedurile de resuscitare, însă fără succes, ambele fetiţe fiind declarate decedate. 

Articolul continua dupa recomandari

Două fetiţe s-au înecat la Caracal, în pârâul Gologan

Pompierii Detașamentului Caracal au intervenit cu o autospecială de primă intervenție cu peridoc și ambarcațiune cu motor, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, în municipiul Caracal, zona Stadionului Parc, pentru căutarea a două minore posibil înecate în pârâul Gologan. 

La fața locului s-a deplasat și echipa de scafandri a ISU Olt, cu autospeciala pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției. Una dintre minore are șase ani, iar cealaltă aproximativ 12 ani.

Ambele minore au fost găsite și aduse la mal, în stop cardio-respirator. Au fost începute manevrele de resuscitare, dar nu au răspuns manevrelor și au fost declarate decedate.

ISU precizează că intervenția scafandrilor s-a desfășurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetației abundente și a vizibilității  zero. Adâncimea maximă a apei a fost de aproximativ patru metri.