Cazul unei fetiţe de doar doi ani, care a fost lăsată singură într-un spital din Câmpina, a stârnit revoltă. Copila, abandonată de părinţi la naştere, ar fi trecut din nou prin aceleaşi traume din cauza unei asistentente maternale, spune o mamă, care a şi semnalat cazul. Femeia acuză însă, nu doar că fata a fost abandonată, ci şi că nu era îngrijită corespunzător de asistenta maternală. De cealaltă parte, Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar şi medicii din spital spun că totul a fost făcut aşa cum trebuie.

Revolta unei mame care a văzut un copil de doar doi ani abandonat în spital se simte cu uşurinţă doar dintr-o frază postată pe Internet.

Articolul continua dupa recomandari

"Femeie, tu, cea care ai dorit, ai acceptat să ai grijă de copiii altora, de ce îi abandonezi pentru a doua oară?", scrie ea în mesaj.

Lili Minculescu nu a vrut să rămână nepăsătoare, şi nici nu a putut, este jurnalistă şi a reacţionat prompt.

LILI MINCULESCU, jurnalistă: Probabil acest interval ar fi fost şi mai mare dacă nu ar fi fost făcută acea sesizare şi situaţia nu ar fi fost mediatizată.

Câteva zeci de ore, fata a fost internată fără însoţitor. Un lucru legal în cazul copiilor de peste doi ani. Femeia spune însă că nu e şi moral pentru că ea, celelalte mămici şi personalul medical au fost cei care au îngrijit-o.

LILI MINCULESCU, jurnalistă: Momentul în care a început revolta mea şi a multor mămici a fost atunci când am vrut să o plimbăm pe fetiţa lăsată de asistenta maternală şi am constatat că nu avem cu ce să o încălţăm. Avea o pereche de ghetuţe cu aproximativ două numere mai mici.

MINERVA SPANCIU, medic: Nu ştiu care ar fi problema legată de acest copil, chiar nu am sesizat niciun fel de problemă legată de îngrijire sau mai ştiu eu ce alte aspecte sesizate într-un mod, zic eu, total eronat.

CĂLIN TIU, manager Spital Câmpina: Asistenta maternală este o persoană bine cunoscută serviciului nostru de pediatrie pentru că mai are în plasament un copil de şase ani, cu dizabilităţi.

Fetiţa de doar doi ani a fost adusă din Spania şi nu are încă acte româneşti. De o lună era în grija asistentei medicale, care lucrează în sistem de 16 ani.

MINERVA SPANCIU, medic: Şi-a rezolvat problema copilului cu necesităţi de acasă şi a preferat, pentru că deja este foarte ataşată de fetiţă, a preferat să e interneze.

CORINA NICOLA, purtător de cuvânt DGASPC Prahova: Are o experienţă, a îngrijit 6 copii de-a lungul timpului. S-a îngrijit corespunzător de ei, nu au fost semnalate niciodată probleme.

Jurnalista care a sesizat cazul a cerut ajutor altor oameni, care au făcut donaţii. Fata a primit deja mai multe haine, încălţăminte, dar şi dulciuri.