Inspectorii de la Protecția Consumatorului au luat la puricat localuri de tip fast-food din sectorul 2 al Capitalei, după ce un băiețel de 3 ani a murit, sâmbătă, după ce ar fi consumat shaorma de la un local de pe Șoseaua Vergului.

Comisarii ANPC care au mers în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma au verificat mai multe unităţi de alimentaţie din zonă şi au aplicat trei amenzi în valoare totală de 16.000 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

Trei unităţi tip fast-food din sectorul 2 al Capitalei au fost amendate, iar comisarii au retras zece kilograme de produse.

Sancţiunile au fost date pentru nereguli legate de informarea consumatorilor privind utilizarea de ingrediente alergene, produse preparate din produse decongelate, lipsa gramajelor indicate per porţie, schimbarea stării termice a unor materii prime, sau depozitarea în spaţiu de congelare a sortimentului doner pui, prelucrat termic, dar scos din consum şi pentru care nu s-a putut justifica data preparării sau motivul scoaterii din consum. 

De asemenea, a fost oprită de la preparare şi consum o cantitate totală de 10 kilograme de produse - doner pui sau mozzarella pentru pizza.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a declanşat o anchetă în cazul unui copil de trei ani care a murit la spital, acolo unde au ajuns şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat shaorma de la un fast-food din Capitală. Procurorii spun că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal. 

Potrivit Pachetului, părinţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, dar nu a fost necesară internarea în spital, iar în prezent starea lor s-a ameliorat.

"Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare”, preciza Parchetul. 

Sursa: News.ro