Împătimiţii drumeţiilor pe munte descoperă un nou sport de iarnă! Cuceresc vârfurile cu un echipament împrumutat de la eschimoşi. Este vorba despre aşa-numitele "rachete", care îi ajută să înfrunte zăpada şi să descopere cele mai frumoase peisaje îngheţate. Astfel de expediţii, care pot dura ore în şir, nu trebuie făcute însă la întâmplare, avertizează specialiştii. 

Într-un peisaj pictat fără greşeală de natură, douăzeci de oameni cuceresc troiene după troiene. Zăpada care, pe alocuri, depăşeşte chiar şi un metru, nu le stă în cale, pentru că toţi poartă echipamente speciale.

Articolul continua dupa recomandari

În plus, nici gheaţa nu are vreo şansă în faţa aşa numitelor rachete - pe care eschimoşii le folosesc de mai bine de patru mii de ani. Odată fixate, aventura către culmile muntelui este asigurată. Alături de un ghid, turiştii pleacă odată cu răsăritul soarelui de la cabane, spre vârful Cindrel.

Deci nu au timp să se plictisească, deşi expediţia poate dura chiar şi şapte ore prin zăpadă. Toţi poartă haine care reţin căldura şi, în plus, două beţe speciale îi ajută să îşi păstreze echilibrul pe cărările înşelătoare. 

Specialiştii spun însă că astfel de călătorii trebuie să se facă organizat: turiştii să ştie despre riscul de avalanşă din zonă, iar, la rândul lor, salvamontiştii să fie anunţaţi de intenţiile lor.

Drumul prin zăpadă este destul de obositor, însă, la finalul traseului, o privelişte infinită de alb, admirată de la înălţime, este recompensa ideală.

O astfel de drumeţie ghidată costă 65 de lei de persoană. Rachetele de zăpadă pot fi cumpărate şi de la magazinele de specialitate cu preţuri care încep de la 100 de lei şi care pot depăşi 1.000 de lei.