Cioaca i-ar fi spus soacrei sale ca nimeni nu o va mai vedea vreodata. Nici intreaga, nici transata. Pentru anchetatori politistul a jucat mai multe roluri. Dar niciodata si pe cel de criminal.

Articolul continua dupa recomandari

Mai traieste Elodia Ghinescu sau a murit? Aceasta este intrebarea care sta pe buzele anchetatorilor inca din 2007. Inca de la inceput procurorii au mizat pe cartea crimei.

Intr-un moment de slabiciune Cioaca a sunat-o pe mama Elodiei plangand si i-a spus ca nu o sa-si mai vada fiica, niciodata. Nici vie, nici moarta. In public insa, politistul le-a ras anchetatorilor in nas. Si-a spus obsesiv ca Elodia traieste. Ca asa simte el. Chiar si-n momentul in care procurorii au gasit mai multe probe intr-o rapa, intre Rasnov si Brasov - o uniforma de politist, o pereche de manusi care pastra profilul ADN al lui Cristian Cioaca si mai multe fotografii ale Elodiei, toate pline de sange.

Sotul avocatei Elodia Ghinescu a picat si testul poligraf. Culmea, chiar intrebarea cheie l-a facut sa rateze examenul adevarului.

Anchetatorii sustin ca Elodia a fost omorata in dormitorul conjugal, in timp ce copilul lor de nici trei ani se afla in casa. Cioaca ar fi incercat sa ascunda urmele. A zugravit si a dat glet ca sa stearga petele de sange. In total, s-au gasit cinci straturi de vopsea pe peretele care desparte dormitorul de baie. Oficial, Elodia Ghinescu este moarta. La patru ani de la disparitie a fost declarata decedata, printr-o decizie a Judecatoriei Brasov.