Încă un caz de meningită în România. O elevă de 16 ani din Piteşti a ajuns în comă la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală, iar medicii fac tot posibilul să o salveze.

La liceul unde învaţă fata, sala de clasă a fost închisă pentru dezinfecţie, iar părinţii, colegii de clasă şi profesorii cu care eleva a intrat în contact au primit, cu toţii, tratament special.

Articolul continua dupa recomandari

Adolescenta a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti ieri dimineaţă. A leşinat acasă, iar părinţii s-au speriat.

Are febră, dureri abdominale, frison şi vărsături, ulterior apărând şi parastezii ale membrelor - Adina Enescu, doctor la Spitalul de Pediatrie Pitești

S-a ridicat suspiciunea de meningoencefalită. Motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Matei Balş.

Când a plecat cu ambulanţa din Piteşti, fata era conştientă dar, pe drum, starea ei s-a agravat rapid. În Capitală a ajuns în comă. Imediat, conducerea liceului unde învaţă a luat măsuri.

Cei 34 de colegi de clasă, 10 profesori, dar şi părinţii adolescentei, au primit antibiotice. Numită şi "boala contra timp", meningita poate ucide în doar câteva ore, iar, de multe ori, simptomele sunt înşelătoare, ca în cazul virozelor.

Aşa s-a întâmplat chiar luna trecută, când o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" din Capitală a murit în doar câteva ore. Şi o adolescentă de 15 ani din Vaslui a fost răpusă, tot luna trecută, de meningită.