De ani buni, Ela Crăciun este ajutorul virtual al părinţilor. Are unul dintre cele mai citite bloguri de parenting din România. Pe canalul ei de youtube, dar şi pe blog, împărtăşeşte cu toată lumea experienţa de mamă.

Are nu unul ci trei copii trei copii. Aşadar, e de 3 ori mamă.

Articolul continua dupa recomandari

Ela Crăciun: Aproape toată lumea mă întreabă cum de bebelusul meu de doar trei luni și jumătate mănâncă foarte bine, doarme foarte bine, zambeste mai mereu. Iar eu le spun mereu este un copil fericit.

Recunoaşte că experienţa îşi spune cuvântul. Pentru că începuturile nu au fost tocmai plăcute.

Ela Crăciun: Nu știam ce sa ii fac, de ce plânge, îl doare burta, iar somnul devenise un lux pentru mine și soțul meu. A doua oara cu alessia am zis ca o să fie bine, ca am experiența. A fost parca mai greu. Dormea maxim 45 de min, plângeam și eu cu ea.

Apoi, a descoperit secretul. Şi-a dat seama că Alesia se va linişti şi va dormi toată noaptea abia după ce îi va delimita clar orele de somn, cele de masă şi cele de joacă. Sigur, a avut şi ajutoare. Practice şi pe care toate mămicile le pot cumpăra din magazinele de specialitate. Cum sunt, de pildă, păturile speciale în care copilul care are până în trei luni să adoarmă liniştit. Şi asta pentru că li se creează senzaţia că se află în burta mamei.

Ela Crăciun: La şase săptămâni alesia dormea 12 ore pe noapte și de atunci nici n.a mai avut colici. Aceeași formula de succes am aplicat-o şi la Nicholas. Functioneaza perfect și este testata de mine a doua oara. 

Scurtă recapitulare pentru prima lecţie: Cum doarme copilul? Aşadar-un program fix de masă, oră fixă de mers la culcare şi orar fix de joacă. Sau, pe scurt, rutină! Câştigul-dublu. El va fi liniştit în timpul zilei, iar dumneavoastră, dragi părinţi, veţi fi odihniţi.