După ninsori şi ploile abundente, din ultimele zile, apar şi problemele. Un drum comunal din Vâlcea, care face legătura între două localităţi, s-a surpat. Oamenii nu mai pot trece pe acolo decât pe jos şi cu eforturi. Autorităţile au început să lucreze la un drum adiacent până la repararea celui distrus. Dar durează.

Un bloc de pâmânt de 50 de metri lungime s-a prăbuşit cu totul. S-a întâmplat pe drumul comunal 137, care leagă comunele Slătioara şi Văideeni. Cei care nu vor să ocolească, riscă şi merg pe terenul instabil. Cu tot cu bagaje.

Articolul continua dupa recomandari

Surparea a afectat şi structura de rezistenţă a unei case. O femeie de 85 de ani împreună cu fiul ei locuiau acolo. Oamenii au fost însă evacuaţi iar acum sunt cazaţi într-un fost sediu al unei poşte. Viceprimarul din Slătioara spune că s-au luat măsuri de urgenţă.

Cornel Ștefan, viceprimarul comunei Slătioara: Noi lucrăm momentan la un drum adiacent pe o tarla, pe care să-l dăm în practicare în două-trei ore. Să fie practicabil, ca oamenii să aibă pe unde să meargă la gospodărie.

Perimetrul surpat va rămâne în monitorizare, iar autorităţile locale vor evalua pagubele şi vor cere sprijin de la guvern. Aproape 150 de oameni sunt afectaţi de ruperea şoselei.