Dumitru Fărcaş a murit. Taragotul de aur al Românie s-a stins marţi de dimineaţă la Cluj, la 80 de ani. E o durere fără margini pentru floclorul românesc. Una dintre apropiatele artistului, Veta Biriş, a vorbit despre pierderea lui Dumitru Fărcaş.

"Cea mai frumoasă amintire este, o port în suflet, numai el şi mama mea îmi spuneau Vetuşca. Mă cheamă Veta, trebuia să mă cheme Elisabeta. Îmi umplea sufletul de bucurie, eram aşa de fericită că numai el şi mama mea îmi spuneau Vetuşca.", a spus Veta Biriş la Antena 3.

Articolul continua dupa recomandari

Îndrăgita solistă a ăncercat, în lacrimi, să ofere dimensiunea pierderii genialului taragotist: "Dumitru Fărcaş e de neînlocuit, e unic, e un monument. Probabil acolo unde nu e lacrimă şi nu e durere, sus la ceruri, acolo s-a dus."

Dumitru Fărcaş a murit, astăzi, la vârsta de 80 de ani. Celebrul taragotist a împlinit 80 de ani în luna mai, ocazie cu care a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional 'Serviciu Credincios' în grad de cavaler.

Născut pe 12 mai 1938 în comuna Groşii Băii Mari din judeţul Maramureş, Dumitru Fărcaş şi-a început cariera profesională în anul 1960, când s-a angajat ca instrumentist al Ansamblului 'Maramureşul' din Baia Mare.