Xonia este cantareata, dansatoare si mare devoratoare de ciocolata. Deci o putem considera o femeie foarte ocupata. Ocupata, dar si pretentioasa.

"Ciocolata de calitate, nu mananc orice fel de ciocolata. Daca mananc ceva, prefer sa fie ceva bun! Putin, dar bun!", spune Xonia.

Articolul continua dupa recomandari

Un sfat bun, mai ales daca specialistii ne ameninta ca prea multa ciocolata ne-ar putea da dureri de cap la propriu.

"Dulciurile, intr-o prima etapa, ne stimuleaza, ne fac sa ne simtim bine, dar in acelasi timp obliga pancreasul sa produca mai multa insulina, insulina ne scade glicemia, in momentul urmator apare durerea de cap", explica medicul generalist Maria Streza.

In topul durerilor care ne incearca, cea de cap se situeaza pe primul loc. Iar oboseala, stresul si schimbarile climatice nu sunt singurele motive ale migrenelor. Alimentatia este, de asemenea, datatoare de dureri de cap. Se aplica si ciocolatei, bogata in antioxidanti si care ne determina organismul sa secrete serotonina: o substanta care se recomanda a fi "hormonul fericirii". Totusi, e indicat sa nu fie consumata in exces. De fapt, e o regula care se aplica tuturor dulciurilor.

Totusi, consumul ciocolatei si a altor dulciuri nu sunt singurele declansatoare de cefalee.

"Orice carne care este afumata, branzeturile, asa numite nobile, bananele, orice produs care contine conservanti poate fi incriminat in aparitia acestor dureri de cap", spune medicul.

"Desi, in principiu, ele ar putea declansa accesul de migrena, numai in 40, 50% din cazuri e adevarat ca exact alimentul in cauza ar declansa migrena. Este cunoscut de foarte mult timp ca vinul rosu, branzeturile maturate care contin tiramina ar putea declansa asa ceva", a declarat nutritionistul Corina Zugravu.

Tiramina se formeaza pe masura ce proteinele din branza se descompun. Astfel, pe cat de vechi este un sortiment de branza, pe atat este mai bogat in tiramina. Printre cele cateva exemple de branzeturi pe care ar trebui sa le evitam pentru a evita totodata durerile de cap, se numara branza cu mucegai, cea elvetiana, cedar si gouda.

Indulcitorii artificiali cauzeaza, de asemenea, in unele cazuri migrene. Si nici macar vinul rosu nu face bine. Desigur, daca este baut in cantitati industriale.

Temperatura mancarii sau a bauturii poate raspunde deseori de durerea noastra de cap. Dar nu va repeziti imediat la pastilele pe care le folositi ori de cate ori aveti migrene. Mai bine incercati remedii naturiste. O jumatate de lingurita de ghimbir macinat si amestecat intr-o jumatate de cana de apa, poate face minuni.