Sfidarea constructorilor, pe banii românilor! De cinci ani, plătim zeci de milioane de euro pentru modernizarea centurii Capitalei, dar proiectul întârzie şi nimeni nu e sancţionat. Pe şantier, se lucrează mai mult la lopată, cu târnăcopul, ciocanul şi o mână de muncitori.

Centura Capitalei, ora 10 şi jumătate dimineaţa. Între Chitila şi A1, muncitorii încep lucrul cu o pauză.  Lopeţile sunt înfipte în pământ, târnăcoapele stau aruncate şi niciun utilaj nu e pornit.

Articolul continua dupa recomandari

Cu ţigara aprinsă, un muncitor încearcă să pornească utilajul dotat cu.. o canistră de plastic, pe post de rezervor. Şi ignoră total pericolul. Mai departe, un altul dă la lopată şi alţi doi se uită.

Abia după ce observă camera de filmat, un angajat începe să manevreze utilajul. Chiar sub ochii proiectantului lucrării.

Porţiunea de 9 kilometri dintre Chitila şi Autostrada Bucureşti-Piteşti este singura pe care se lucrează pe şoseaua de centură a Capitalei. Lucrarea începută acum aproape 5 ani trebuia terminată în 2015 şi a costat în jur de 24 de milioane de euro.

Pe bani mulţi şi pe nervii şoferilor, un reprezentant al constructorului ne dă un răspuns revoltător. A raportat la Compania de Drumuri că lucrează 180 de muncitori, însă pe tot şantierul abia dacă sunt câteva zeci.

În urmă cu o lună, însuşi ministrul Transporturilor, într-o vizită de lucru pe acelaşi şantier, i-a surprins pe muncitori la somn. Nu este deci de mirare că lucrările avansează cu viteza melcului. Din cei 72 de kilometri din centura Capitalei, în ultimii ani au fost modernizaţi numai 20.