Ancheta va stabili şi cine suportă pagubele. Locuinţele distruse în deflagraţie nu erau asigurate. Un copil de un an şi 7 luni a murit şi alţi 4 oameni au fost grav răniţi. 50 de oameni au rămas pe drumuri. Pentru următoarea perioadă, casele lor vor fi o garnizoană, un cămin studenţesc şi centrul de urgenţă al primăriei.

Cu câteva lucruri pe care le-au putut recupera dintre dărâmături, îndesate în pungi de plastic şi sacoşe de rafie, oamenii şi-au părăsit locuinţele devastate de explozie. 
-Aveţi curaj să mai staţi aici?
-Da, normal. De ce să nu? 
-Nu vreţi să plecaţi?
-Nu vreau. 

Articolul continua dupa recomandari

Aşa că s-au conformat şi au acceptat locuinţele temporare puse la dispoziţie de primărie. Oamenii vor primi şi două mese pe zi, pe durata anchetei, care va stabili dacă locatarii se pot întoarce sau nu în blocul distrus de deflagraţie.

Un copil de un an şi 7 luni a murit şi alţi 4 oameni au fost grav răniţi. Mama fetiţei este în stare de şoc. Îşi creştea singură cei doi copii. Între timp a fost audiat şi proprietarul de la care a pornit totul. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, distrugere calificată şi vătămare corporală din culpă. 

Oamenii erau săraci şi nu aveau locuinţele asigurate. Nu aveau nici măcar asigurarea obligatorie, împotriva dezastrelor. În judeţul Galaţi, doar puţin peste 40 de mii de locuinţe au o astfel de poliţă. Nici la nivel naţional situaţia nu e mai bună. Doar în jur de un milion 700 de locuinţe sunt asigurate.