''Împreună pentru o viaţă mai bună!'' Este deviza a doi tineri antreprenori din Târgu Jiu, care ajută oamenii nevoiaşi cu o masă caldă, cel puţin o dată pe zi. Special, au deschis un fast food unde pregătesc la foc continuu feluri delicioase.

Bătrâni singuri şi săraci, oameni care dorm pe stradă sau angajaţi care lucrează în frig, cu toţii au asigurată cel puţin o porţie de mâncare. Iar când oamenii nu îi caută, cei doi pleacă ei pe străzi, cu farfuriile pline.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi tineri, Răzvan și Alexandru, şi-au transformat fast-foodul într-o cantină pentru oamenii mai puţin norocoşi. La început au gătit chiar ei, dar, pentru că numărul celor care le băteau în geam a crescut de la o zi la alta, şi-au luat şi două ajutoare.

Răzvan, administrator fast-food: Chiar nu le vine să creadă. Un om m-a și emoționat pentru că a început să plângă și m-au trecut și pe mine fiorii. Nu se aștepta. A zis că nu a primit așa ceva niciodată din senin și m-a emoționat foarte mult, dar mi-a făcut o deosebită plăcere și asta mă face să continui.

Shaorma, şniţele calde cu cartofi şi salată sau pizza sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care sunt aşteptaţi toţi cei care visează la ele, dar nu au bani să le cumpere. Mai nou, tinerii împart mâncarea pe stradă.

Răzvan, administrator fast-food: Cei mai mulți au venit în prima zi. A doua zi, au venit vreo 5. După, n-au mai venit deloc și ne-am dus noi pe străzi.

Alexandru, administrator fast-food: Ne-am gândit să ajutăm oamenii nevoiași pentru că este și foarte frig afară, mai ales acum iarna. Ne-am gândit să oferim o masă caldă și ceva de băut, ce vor ei să bea aici. Pentru noi, o porție de mâncare nu înseamnă foarte mult, dar poate pentru ei înseamnă totul.

Tinerii antreprenori nu au de gând să se oprească aici. Micul local va fi deschis nu doar iarna, ci tot timpul anului