Articolul continua dupa recomandari

Bataia este rupta din Rai, pare sa fie deviza dupa care tinerii parinti si-au crescut cei patru copii pana in 2009. Atunci, cel mai mic nu avea niciun an, iar cel mai mare doar sapte ani. In loc sa fie ocrotiti de parintii lor erau tinuti flamanzi si loviti mai tot timpul. Pana intr-o zi cand satul sa asiste la chinurile copiilor, un vecin s-a dus la politie. “O doamna de aici i-a luat si i-a adus la mine, i-a adus in pielea goala, sotia mea de mila i-a luat si i-a imbracat. Am chemat imediat politia de aici”, povesteste un vecin.

Cand au venit sa investigheze, oficialii statului au ramas socati. Cei mici locuiau intr-o casa care statea sa cada, fara mobila, erau imbracati murdar, iar vasele din care mancau erau pline de mizerie. Iar corpurile lor firave erau brazdate de vanatai. Aunci autoritatile au decis sa-i ia pe toti patru. Doi dintre ei se afla acum intr-un centru de plasament, iar ceilalti doi sunt in grija unor asistenti maternali.

Acum parintii lor si-au primit pedepsa. Mama a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce tatal va sta patru ani si noua luni dupa gratii. Cei patru copii trebuie sa primeasca depagubiri de la parinti. Cate 1.750 de lei fiecare. “Este o suma exorbitant de mare si nu are chiar nimeni din sat chiar daca ar fi salariati. Puterea economica la noi este agricultura, acesti parinti lucreaza cu ziua pe unde apuca”, a declarat primarul comunei Bivolari Liviu Teodorescu.

Cei doi s-au despartit inca din 2010, iar tatal este cioban prin judetul Constanta acum, iar mama s-a recasatorit intr-un alt sat. Cei doi au la dispozitie doua saptamani sa faca recurs.