A nins în sfârşit şi la munte. Trişti că de mâine trebuie să se întoarcă spre case ca să revină la şcoli, copiii din tabere s-au bucurat că, măcar în ceasul al doilsprezecelea, pot schia pe zăpadă proaspătă. Preţurile sunt mai mici decât în timpul sărbătorilor de iarnă, aşa că şi părinţii îşi doreau ca vacanţa celor mici să nu se mai termine.

Pârtia de la Predeal a fost plină ochi astăzi. În penultima zi de vacanţă, copiii din taberele de schi au primit şi un cadou. A început să ningă aşa cum trebuie la jumătatea iernii. 

Articolul continua dupa recomandari

După o săptămână întreagă de muncă, micuţul schior le face părinţilor veniţi să-l ia acasă o supriză frumoasă, chiar de ziua lui. A coborât tooată pârtia, în plug. 

Cot la cot cu cei mici, pe pârtie au coborât şi omeni în toată firea. La fel de... începători. Şi au avut de unde să înveţe. Pe schiuri au urcat şi cei cu foarte multă experienţă. 

Condiţii de schiat sunt şi pe celelalte pârtii de pe Valea Prahovei. La Sinaia, stratul de zăpadă atinge acum şi 80 de cm iar la Buşteni, în jur de 50. Pentru că este ultimul weekend de vacanţă iar preţurile au început să scadă, pensiunile şi hotelurile sunt pline. 

Tarifele la închirieri au scăzut şi ele . Un echipament complet de ski costă de la 30 de lei în sus iar pentru o sanie se plăteşte circa 10 lei.