Aproape 11 milioane de români au conturi pe Facebook. Reţeaua de socializare începe să-i atragă tot mai mult şi pe vârstnici. Bunicii îşi fac conturi pentru a ţine legătura cu nepoţii sau pentru a urmări live slujbele de la biserică. Internetul nu mai este o necunoscută nici la ţară, unde pensionarii urmăresc pe Youtube filmuleţe cu reţete de gătit sau modele noi de croşetat.

Suntem în satul Florica din judeţul Călăraşi. În ograda familiei Acosti. Pensionari trecuţi de 60 de ani, oamenii îşi petrec mai toată ziua prin curte. La vie şi la păsări. Pe care le fotografiază aproape zilnic. Le fac apoi faimoase pe Facebook, să le vadă şi nepoţii de la oraş.

Articolul continua dupa recomandari

Pe Facebook stă şi Emilia Voicu. Are 71 de ani şi 200 de prieteni în mediul online.

Emilia Voicu, pensionară: Da, am poze, cand plec in pelerinaj pun pentru pentru prietenii mei.

Pe reţeaua de socializare, urmăreşte în special live-urile de la slujbe.

Emilia Voicu, pensionară: Imi apare singur, cand incepe slujba, gata imi apare. Chiar daca nu stiu cat e ceasul, ca e 9 ca e 4 dupa-amiaza incepe slujba.

Telefonul inteligent l-a primit cadou de la copii. Îl foloseşte şi pentru a-şi perfecţiona tehnica de croşetat. Învaţă modele noi de pe Youtube.

Emilia Voicu, pensionară: Uite vezi aici, modele de croşetat. 

Reporter: Puteti sa faceţi si dvs modelul acesta?

Emilia Voicu, pensionară: Pai da, cum sa nu! Dacă ai lucrat din tinerete acum te mai experimentezi

Printre cei 11 milioane de români care au cont pe Facebook este şi acest domn.

În timp ce vârstnicii devin tot mai atraşi de Facebook, tinerii încep să migreze spre alte reţele de socializare, departe de ochii rudelor.

Alexandru Negrea, specialist social media: Pe Facebook este şi bunica, bunicu, matusa, unchiul, parintii. 

Peste 700 de mii de români au conturi pe Instagram, aproape 400 de mii pe Twitter şi peste 850 de mii sunt abonaţi la youtube.