Nu au nici cea mai mica umbra de confort, nu stiu nici macar ce le va aduce ziua de maine, asa ca traiesc prezentul asa cum pot mai bine. In niste baraci fara caldura si fara apa. Singurul lucru care le mai alina durerea e frumusetea locului in care s-au refugiat.

Articolul continua dupa recomandari

Mii de masini, soferi care claxoneaza, o mare de oameni grabiti, care merg in toate sensurile, ambulante care fac tot zgomotul din lume ca sa poata ajunge rapid la cazuri. Asa arata Capitala in orice moment al zilei. Deci, nu e mirare ca majoritatea bucurestenilor ar da orice pentru o clipa de liniste.

In Delta Vacaresti e liniste deplina. Doar pasarile se aud din cand in cand. Cate o broasca agita luciul apei.

Aici traiesc de mai bine de un an, doua familii. Si-au construit doua baraci si supravietuiesc asa cum pot. Nu au apa, nu au curent.

Au si un fel de curte, pazita de o haita de maidanezi destul de neprietenosi. Unul dintre localnicii deltei bucurestene a ajuns sa stea in baraca dupa ce nu a mai avut loc de munca. Delta Vacaresti a fost alternativa la dormitul pe strada.

Intins pe o suprafata de 180 de hectare, lacul Vacaresti a fost la originea sa un proiect nautic initiat de Ceausescu inca din anii '80. Totul a fost abandonat dupa 1990, ramanand o imensa groapa protejata de maluri betonate. Pe fundul gropii au inceput sa se formeze balti, tot mai intinse, alimentate de izvoarele subterane. Asa s-a format ceea ce azi specialistii spun ca este o delta. In timpul verii isi fac cuib aici, peste 90 de specii de pasari calatoare.