De la vreme, trecem la vremuri grele, mai ales pentru părinţi: mobiliarea şi utilarea camerei nou născutului. Deşi nevoile copiilor sunt aceleaşi, imaginaţia părinţilor este diferită. Iar oamenii cu idei plătesc pentru ele.

Cum aranjam camera unui copil: daca este nou nascut vom avea nevoie de un patut pentru bebelusi, de o masa pentru schimbat scutece, iar daca a mai crescut trebuie sa ne gandim la un patut incapator, deasemenea la un dulap in care sa incapa toate hainutele, daca este adolescent, ei bine asta este varianta perfecta, insa cat costa aflati in materialul prezentat în Observatorul 12-14. 

Articolul continua dupa recomandari

La mobilarea camerei se adaugă şi salteaua plus textile. Alţi bani. Între 5000 şi 7000 de lei. Mare grijă la împrumuturile pentru mobilier şi tot ce vă mai doriţi. Dobânzile nu sunt mici, iar cele variabile ar trebui ocolite. Cumpăraţi lucruri de calitate, durabile, cu garanţie clară şi cât mai practice.

Irina Cristina Gheorghe, supervizor credite: Noi recomandam un credit cu dobanda fixa, asta iti ofera predictibilitate si iti poti stabili bugetul lunar. Ar trebui sa fim atenti la suma pe care o imprumutam, ne trebuie cu adevarat creditul, in primul rand sa fim noi responsabili, avem nevoie de aceasta suma cu adevarat, sa fie nici prea mare nici prea mica. O perioada mai lunga de creditare conduce la o rata mai mica, o perioada mai mica are o rata mai mare dar are avantajul ca se termina mai repede creditul si dobanda se plateste la o perioada mai mica. 

Părinţii vor tot ce e mai bun pentru copiii lor. În ce ar investi? Am întrebat-o pe colega noastră de la Observator, Mihaela Călin, viitoare mămică, la ce s-a gândit pentru dormitorul baietelului şi cât ar vrea să investească în ea.

Mihaela Călin, prezentator Observator: Am avut grija intai sa ma documentez, sa mergem la medic, bebelusul meu urmeaza sa vina pe lume in jur de 15 iulie, deci mai avem totusi timp, dar deja am facut o lista. Patutul lui, un dulap, masuta de infasat e foarte utila si o sa luam si noi una, am cumparat o canapea pe care se poate dormi si se si strange pentru ca sunt sigura pentru ca o sa imi mut viata in primele saptamani. Nu ma gandesc la brizbrizuri chiar am auzit ca e recomandat sa nu pui unui nou nawscut lucruri in camera care sclipesc, lumini, proiectii pe pereti. Cred ca o sa schimbam camera cand el o sa fie un pic mai mare, si io sa inteleaga unde se afla, ca asta este locul lui. Doar camera copilului undeva in jur de 5000 de lei, bineinteles ca poate fi mult mai mare dar si mult mai mic. Cred ca daca dupa aceea ar veni o fetita, avand in vedere piesele de mobilier pe care eu le-am ales deja, cred ca ar merge si pentru o fetita, deci ar fi ok.

Un lucru este cert, cu toţii vrem ce este mai bun pentru urmaşii noştri, însă cea mai bună invesţiţie rămâne cea pentru confortul şi siguranţa lor.