Atunci când îți cauți un nou loc de muncă trebuie să știi să ieși în evidență față de restul candidaților. În momentul în care trimiți CV-ul intri în competiție cu restul candidaților care își doresc job-ul pentru care aplici. Companiile folosesc fiecare etapă premergătoare interviului pentru filtrarea candidaților, astfel că e foarte important să pregătești cu grijă fiecare pas.

În felul acesta, vei face o impresie plăcută de la început până la final și, implicit, îți vei crește și șansele de a obține postul. În consecință, pregătirile dinainte de interviu pot fi la fel de importante ca și interviul în sine. Iată 3 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de întâlnirea cu viitorul angajator:

Articolul continua dupa recomandari

1. Să-ți redactezi CV-ul

Multe persoane tratează redactarea CV-ului ca pe o simplă formalitate, însă asta e o greșeală. CV-ul e primul lucru cu care ia contact cel care te va evalua. În consecință, ar trebui să reflecte cât mai bine cine ești, dar și ce ai de oferit pentru compania la care aplici. Fiecare CV este ca o carte de vizită, motiv pentru care atât conținutul, cât și aspectul său contează foarte mult.

Conținutul, formatul și chiar fontul CV-ului tău contează, iar felul în care acesta se prezintă îi poate spune angajatorului multe despre tine. E important ca acesta să fie cât mai ușor de parcurs, așa că ar fi bine să alegi un format familiar, cum e CV-ul Europass, care e bine cunoscut pe piața muncii. În plus, dacă folosești un format prestabilit, redactarea CV-ului tău va fi mult mai ușoară și te vei putea asigura că nu lași pe dinafară nicio informație importantă.

2. Să redactezi o scrisoare de intenție

Scrisoarea de intenție nu este întotdeauna solicitată de angajator, dar este mereu binevenită. Atunci când însoțești CV-ul tău cu o scrisoare de intenție arăți că ești cu adevărat interesat de postul oferit și că ești dispus să depui eforturi suplimentare pentru a-l obține. Totodată, redactarea acesteia îți va da și ocazia să incluzi și alte informații relevante despre tine, care nu au putut fi incluse în CV.

Desigur, e important ca fiecare scrisoare de intenție pe care o trimiți să fie adaptată la specificul companiei și a postului pentru care aplici, altfel gestul tău nu va avea niciun sens. O scrisoare de intenție tipică, reprodusă de pe un site, cu câteva cuvinte înlocuite, nu te va ajuta. Acesta trebuie să fie personală, să te reprezinte și trebuie neapărat să facă referire la postul pentru care aplici. Numai așa vei reuși să ieși în evidență.

3. Răspunde la întrebările de angajare

În prezent, întâlnim tot mai des chestionare de întrebări atunci când vrem să aplicăm la un job, iar în multe cazuri nu poți nici măcar să aplici fără să răspunzi mai întâi. E o practică tot mai des răspândită în rândul companiilor care postează anunțuri de angajare pe marile site-uri de recrutare. Stabilirea unui set de întrebări obligatorii îi ajută pe responsabilii acestora să filtreze mai ușor candidații și să elimine o mare parte din CV-urile nepotrivite cu cerințele postului oferit.

Însă, în același timp, aceasta este și o ocazie pentru tine să le arăți angajatorilor că tu ești candidatul pe care îl caută. De cele mai multe ori, întrebările stabilite de angajatori au relevanță pentru postul oferit și sunt menite să scoată la iveală cunoștințele candidaților sau personalitatea acestora. Astfel, viitorii tăi șefi vor avea ocazia să afle mai multe despre tine și să-și formeze o opinie avizată. Uneori, completarea întrebărilor poate fi dificilă, în special dacă acestea sunt numeroase; totuși, nu ar trebui să renunți, pentru că aceste posturi au, de regulă, mai puțini candidați, așa că îți va fi mai ușor să ieși în evidență.

Sursă foto: Shutterstock