Britanicul Shane O’Brien, prins la Cluj pe stradă, în timp ce era căutat cu mandat de arestare pentru crimă în toată Europa, a fost arestat preventiv pentru 15 zile şi se află în arestul IPJ Cluj.

Tânărul de 31 de ani era căutat de autorităţile britanice pentru o crimă comisă în 2015, când a înjunghiat în gât, mortal, un tânăr de 21 de ani, într-un bar.

Articolul continua dupa recomandari

Criminalul britanic Shane O’Brien arestat preventiv pentru 15 zile

Shane O’Brien, un tânăr în vârstă de 31 de ani, cu mandat european de arestare şi căutat pentru crimă, a fost capturat de poliţiştii români pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. Asupra sa au fost descoperite acte de identitate false.

"La data de 23 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul Investigaţii Criminale, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au reuşit prinderea unui bărbat, căutat de autorităţile din Marea Britanie, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare", anunţă şi poliţia.

Criminalul britanic, filmat la ieşire din Curtea de Apel Cluj, înconjurat de mascaţi

Poliţiştii informează că, pentru prinderea fugarului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj.

O’Brien a fost dus astăzi transportat sub pază strictă la Curtea de Apel Cluj, pentru confirmarea mandatului european de arestare şi luarea măsurilor care se impun, în vederea extrădării către Marea Britanie.

El a fost arestat preventiv pentru 15 zile, urmând ca autorităţile britanice să se ocupe de toate documentele de extrădare în acest timp. În acest moment, Shane O’Brien se află în arestul IPJ Cluj.